cros-lesfr1Més de 300 ciclistes participaran en la prova que, per segon any consecutiu, tindrà lloc al parc del Mirador de Bellavista


El proper diumenge 13 de novembre tindrà lloc al Parc del Mirador de Bellavista el Ciclocròs de Les Franqueses, organitzat per la Unió Ciclista de la localitat vallesana. La prova formarà part, per segon any consecutiu, del circuit de la Copa d’Espanya i també del calendari UCI, que permet els corredors puntuar per poder anar a córrer proves a l’estranger. “L’any passat va ser un èxit, va agradar molt tants als participants com al públic”, ha remarcat Toni Serra, president de la Unió Ciclista Les Franqueses, a La Jornada del Vallès. De fet, l’èxit de la darrera edició de la prova va tenir molt a veure amb el canvi d’escenari, i és que les anteriors s’havien celebrat al parc de Milpins de la localitat.

El circuit, de 2’8 km, és molt similar al de l’anterior edició, amb un recorregut molt tècnic que fa que sigui dels més ben valorats pels corredors: “Destacaria per una banda que el circuit és molt maco i per l’altra, que hem aconseguit que el ciclocròs surti del País Basc, ja que fins fa poc només se celebraven allà les curses de la modalitat”, ha apuntat Toni Serra, president del Club Ciclista Les Franqueses. La prova franquesina és la tercera de la Copa d’Espanya d’enguany, de les quals quatre són al País Basc, una a València i una a Manlleu, que se celebrarà el proper 27 de novembre.

El mapa aeri del circuit
El mapa aeri del circuit

 

Prop de 300 ciclistes participaran en la prova que té prevista la primera sortida, la de màster 40, 50 i 60, a les 9 del matí. Progressivament aniran sortint les categories de màster 30 (9,50h), cadet masculí i femení (10,45h), júnior masculí (12h), categoria femenina elit i sub23 (13h) i la darrera, la categoria masculina elit i sub23 a les 14 hores. “Ens agradaria que el públic vingués, ja que és una de les millors carreres de Ciclocròs que es fa a l’estat espanyol”, ha destacat Toni Serra, el president del club franquesí que també participarà a la prova de màster 60.

Pel que fa als ciclistes d’elit, destaquen Felipe Orts, campió de l’edició de l’any passat, Ismael Esteban, actual líder de la Copa després de les tres primeres carreres i Aitor Hernàndez, campió d’Espanya temporades enrere. Una de les grans promeses del cròs català i estatal, Jofre Culell en categoria júnior, també hi participarà. En categoria femenina elit, la principal favorita és l’asturiana Aida Nuño, que ha guanyat les tres primeres proves del circuit estatal. Destaquen també Mercé Pacios i Anna Villar, com també la italiana Francesca Saccu, en categoria júnior.

L’horari de les proves segons categoria
  • 9:00h. Màster 40-50-60
  • 9:50h. Màster 30
  • 10:45h. Cadet masculí i femení
  • 11:25h. Primer podi
  • 12:00h. Júnior masculí
  • 13:00h. elit femení i sub23
  • 14:00h. elit masculí i sub23
  • 15:15h. Segon podi

Opina

Please enter your comment!
Please enter your name here