El club granollerí segueix treballant en la definició del servei de suport a l’esportista en matèria de les carreres duals, aquest cop, organitzant una trobada que busca conscienciar i sensibilitzar les empreses i les universitats de la situació de molts jugadors i jugadores joves, alhora que buscar sinèrgies que puguin aportar beneficis per a totes les parts


FOTO: BM Granollers

Enmarcada dins el projecte europeu Erasmus+ “Handball 4 Dual Careers”, liderat pel BMG, ahir es va dur a terme la trobada ‘Players 2 Business’ on jugadors i jugadores dels primers equips i de la base i membres del BMG, a banda de representants d’empreses i d’universitats, van compartir experiències i realitats per fomentar les carreres duals al club.

Un dels objectius marcats pel projecte és millorar la formació i desenvolupament dels esportistes, posant èmfasi a la posterior inclusió al món laboral dels i les esportistes que combinen la pràctica esportiva d’alt rendiment. Amb aquesta finalitat, els 3 actors involucrats van buscar en l’esdeveniment d’ahir necessitats comunes, per tal de generar oportunitats i començar a treballar conjuntament pel que fa als convenis amb empreses i universitats dins del projecte. Per aquest motiu, el BM Granollers va convocar empreses i universitats properes, que ja col·laboren amb el club, per tal de donar a conèixer la iniciativa i enfortir lligams.

Durant la primera part de l’esdeveniment es van realitzar ponències sobre les carreres duals, per part de Melanie Klemann, de l’Amsterdam University of Applied Sciences (AUAS), sobre experiències pròpies d’esportistes pioners en les carreres duals; exemples com són Marc Garcia, jugador del primer equip i coordinador de projectes de KH Lloreda, i Sergio Ariño, exjugador del BMG i actualment Director del Servei de Geriatria de l’Hospital General de Granollers. També es va parlar sobre els beneficis que poden obtenir les empreses en la contractació d’esportistes, per part d’Elisenda Lloreda (KH Lloreda).

FOTO: BM Granollers

Posteriorment, es van realitzar taules rodones amb la vuitantena d’assistents per posar en comú les realitats individuals dels jugadors i les necessitats d’empreses i universitats.
Van participar-hi representants de KH Lloreda, Fraikin, Cualtis, PIMEC, VOTV, Estabanell Energia, Mútua de Granollers, Hospital General de Granollers, Obra Social – La Caixa, Ajuntament de Granollers, Pastas Gallo, Inibsa, Àgora, Universitat de Vic (UVIC), TecnoCampus Mataró (UPF), Universitat Autònoma de Barcelona (UAB), Escola de Protecció i Servei Integral (EPSI – UAB), Universitat Pompeu Fabra (UPF), Universitat de Barcelona (UB), Educem, IES Carles Vallbona i Amsterdam University of Applied Sciences (AUAS).

Amb l’elaboració d’aquest tipus d’esdeveniments, es busca conscienciar i sensibilitzar les empreses i les universitats de la situació de molts jugadors i jugadores joves, alhora que buscar sinèrgies que puguin aportar beneficis per a totes les parts. En aquesta línia, i tal com es va manifestar ahir, el BMG pren el compromís de seguir treballant en les carreres duals, fent un canvi de mentalitat i treball des del club i des de tots els agents que hi participen, com són les famílies dels jugadors i jugadores, els entrenadors, les escoles, les universitats, les institucions governamentals i les empreses implicades.

‘Handball 4 Dual Careers’ té com a objectiu el disseny d’un nou servei de suport a l’esportista, transferible a qualsevol club esportiu europeu, posant en relleu el valor afegit dels i les esportistes. El projecte, realitzat amb el partenariat del club d’handbol francès Fenix Toulose, del club d’handbol suec IK Sävehof, de la Federació Europea d’Handbol (EHF), de l’Amsterdam University of Applied Sciences (AUAS), i de la Federació Europea  d’Indústries Esportives (FESI), ha entrat en els sis últims mesos de desenvolupament i ja està duent a terme una prova pilot amb els i les esportistes del club.

Opina

Please enter your comment!
Please enter your name here