A La Jornada del Vallès parlem amb Eduard Escandell, el candidat a la presidència del CN Granollers, per la candidatura ‘Sentiment de club’, a les eleccions que tindran lloc el proper dimecres 28 de juny. Escandell, soci, exesportista de l’entitat i pare de nedadors del club, aposta per un canvi a la direcció de l’entitat granollerina. Parlem amb ell de les seves propostes i dels canvis que introduirà si és la seva candidatura la que surt guanyadora


Per què decideix presentar-se com a candidat a la presidència del CN Granollers?
La decisió no la veig prendre sol, som un equip que ens il·lusiona recuperar l’essència de club, recuperar al soci i la seva opinió, recuperar el sentit de les seccions. Si el rumb del club fos l’adequat, nosaltres no tindríem cap necessitat de fer aquest pas. Ja fa uns anys que veiem que el caliu del club no ens agrada i és en aquest moment que decidim ajuntar-nos per veure cap a on ens agradaria anar, quin club ens agradaria. Hi ha molta gent que no formen part de la candidatura però formen part d’aquest equip, i són ells els que van decidir que encapçalés aquest projecte. De fet, sempre hem defensat que el menys important era el càrrec que ocupàvem, ja que el més important és l’equip que conformem i l’ideari que volem traslladar al soci.
Quins són els punts claus de la seva candidatura?
El primer punt clau és l’actiu més important del club: el capital humà. El club disposa d’excel·lents professionals en totes les àrees que necessiten el nostre suport i la nostra empenta. El segon punt clau és el soci; el club és del soci, i nosaltres tenim un compromís amb els socis, treballadors, esportistes i familiars, que el recollim en el nostre programa. Aquest compromís passa per ser transparents, participatius, dialogants, comunicatius, consultius i educadors en valors, tot creant ponts amb les diverses associacions de la ciutat, doncs som un club de la ciutat i per la ciutat. L’òrgan suprem del club no és la Junta Directiva, és l’assemblea dels Socis, i els hem de fer partícips de les decisions del futur del club. A nivell econòmic creiem en una gestió equilibrada i sobretot transparent on el soci tingui veu i vot en la presa de les decisions importants, com ara el projecte d’instal·lacions que requereix el club. Finalment, en l’àmbit esportiu creiem en un projecte esportiu des d’una vessant educadora, en la qual no només els resultats són importants sinó que també ho és l’educació en valors, i la prolongació de la vida de l’esportista dins de l’entitat. Volem un club en el qual els socis se sentin orgullosos dels seus esportistes i els seus esportistes estiguin agraïts al soci, un club integrador, un club en el qual tothom suma.
Recentment el club va fer 50 anys i, precisament, viu un moment molt dolç esportivament. Què creu que pot aportar de nou la seva candidatura?
El club està aconseguint bons resultats esportius certament, però els resultats no ho són tot. Si tan sols valorem els resultats esportius, estem menystenint al 99% dels esportistes. El que realment importa és el camí que et porta a obtenir aquests resultats. Estem convençuts, que gràcies a la gran implicació dels tècnics, pares i esportistes, podrem assolir que els nostres esportistes puguin assolir el màxim de si mateixos, després ja vindran els resultats. Esperem aportar les condicions ideals a nivell de formació, instal·lacions i recursos per tal que els nostres esportistes puguin continuar creixent.
El club actualment està gaudint d’èxits esportius de forma regular, per què creu que fa falta un canvi?

En primer lloc perquè creiem que els èxits no ho són tot. Per nosaltres el més important és el camí a recórrer que no l’èxit en si. D’altra banda, l’èxit més important és el personal de cadascun dels nostres esportistes, de poder donar el millor de si mateixos. També ens preocupa el després, tant dels esportistes que arriben a competir al més alt nivell com dels que no. Hem de tenir cura dels nostres esportistes, tant a nivell de salut, com a nivell acadèmic, com a nivell personal. Hem de tenir cura de fer revisions mèdiques periòdiques que permetin garantir l’exigència de l’esport que practiquen. Hem de garantir la formació continuada dels nostres tècnics, doncs a millor formació millors condicions pels nostres esportistes. Hem de garantir que puguin gestionar el seu temps de manera ordenada en tant a la seva dedicació acadèmica. Hem de garantir unes instal·lacions adequades per la pràctica esportiva.

Què vol aportar de nou a cada una de les seccions de l’entitat?
Volem aportar per a cada una de les seccions un projecte esportiu que, des d’una vessant educadora, permeti als nostres esportistes assolir els millors resultats possibles i que permeti als nostres equips competir a l’alt nivell sempre amb majoria d’esportistes formats al nostre club, i donant cabuda a tots. L’esport és bressol de valors, i l’esport mai hauria de ser excloent sinó integrador. Cal treballar de forma integradora entre les seccions i els professionals de les seccions, així com en altres àrees, fet que ens permetrà donar el millor de tots plegats per tal que el club vagi avançant de forma ordenada i coherent.
Com a periodista de la comarca sé de primera mà que la comunicació del club cap als mitjans, usuaris i socis és excel·lent. A les seves propostes parla de millorar la comunicació, a què es refereix concretament?
La comunicació és excel·lent perquè al club hi treballen grans professionals. El problema és que aquesta comunicació és unidireccional. Nosaltres creiem que cal escoltar als socis, sòcies i usuaris del club i fer-los partícips del dia a dia del club. En definitiva, ells són els propietaris del club.
‘Fem-ho a Granollers’ és un dels eslògans de la seva campanya. Creu que el club no està prou vinculat a la ciutat?
Creiem que el club hauria d’estar més i millor relacionat amb les institucions, amb el teixit associatiu i amb els ciutadans de Granollers. Volem un club de la ciutat i per la ciutat.
Com a futurible president, quina creu que és la seva millor virtut a l’hora de dirigir, com és en aquest cas, un dels clubs més importants de la comarca?
Les virtuts entenc que les veuran els altres, però tenim clar que som un equip amb il·lusió i ganes, dialogant i predisposat a escoltar, transparents, i amb valors. I, si el soci vol, tenim la gran sort d’estar envoltats d’un equip excel·lent de treballadors amb els quals podrem assolir els reptes proposats.
Què li sembla el projecte de construcció del complex del club a Les Franqueses?
El club no té cap projecte, que jo sàpiga a Les Franqueses. A hores d’ara, el projecte de les Franqueses pertany a una societat anònima de la qual el club no hi participa en forma d’accions (que nosaltres sapiguem); en tot cas, i participen algunes persones a títol personal. Així doncs, ens sembla, que amb els diners de cadascú, tothom pot fer el que consideri oportú.
Completi la frase. El CN Granollers…

Hauria de recuperar la seva vessant més social, tornar a estar en mans dels sòcis i sòcies i participar més activament de la vida social de la nostra ciutat. Un club, en el qual tots s’hi sentin còmodes i trobin el seu espai. Creant un espai pels socis i afavorint-ne la interactuació. Un club on tothom estigui satisfet de formar-ne part on els socis se sentin orgullosos dels seus esportistes i viceversa. Un club de la ciutat i per la ciutat. Un club educador en valors. Un club a on tothom suma. Un club en el qual tothom és important.

Tota la informació de la candidatura aquí
La notícia de la presentació de la candidatura a VOTV

Opina

Please enter your comment!
Please enter your name here