El 'top5' masculí i femení del Tast de la Mitja 2017 / JORDI CALLS

Ibrahim Chakir, del FC Barcelona, ha batut el rècord de la prova en categoria masculina, completant els 10 km en 29 minuts i 7 segons, mentre que Lídia Rodríguez, del Club Atlètic Cornellà, també l’ha batut en categoria femenina amb un temps de 33 minuts i 13 segons


Prop de 1.800 corredors han pres part aquest matí a la 6a edició del Tast de la Mitja, amb sortida a la Garriga i arribada a les pistes d’atletisme de Granollers, després d’haver passat pels nuclis municipals de Les Franqueses del Vallès i Canovelles. Una edició que ha estat marcada per un clima ideal per córrer i, sobretot, per les marques obtingudes, i és que tant en categoria masculina com femenina s’ha batut el rècord de la prova.

El guanyador de la prova ha estat Ibrahim Chakir, del FC Barcelona, amb un temps de 29 minuts i 7 segons. Chakir ha aconseguit baixar en 30 segons el rècord que tenia Carles Castillejo de la cursa del 2015. “Ha sigut una cursa molt emocionant; hem estat un bon grup de corredors junts fins al km 5, que Abderrahim El Jaafari ha fet un canvi de ritme i l’he anat aguantant. A partir del km 8, he atacat i m’ha sortit bé i he acabat aconseguint la victòria”, ha assegurat Chakir, que ha destacat “la baixada constant”.

Chakir entrant a meta / RÀDIO SILENCI

En segona posició ha entrat Sergio Sánchez, aturant el cronòmetre en 29 minuts i 13 segons, i només 2 segons després ha entrat Abderrahim El Jaafari, vencedor de la prova l’any passat. Unes marques extraordinàries, i és que fins al 4art classificat, Ibrahim Ezzaydouni que ha completat els 10 km amb un temps de 29 minuts i 28 segons, han batut el rècord que tenia Carles Castillejo.

Lidia Rodríguez, s’estrena amb victòria i amb rècord de la prova
Rodríguez creuant la línia de meta / RÀDIO SILENCI

En categoria femenina la guanyadora ha estat Lidia Rodríguez que s’ha estrenat al Tast batent el rècord de la prova. L’atleta del Club Atlètic Cornellà ha completat els 10 km en 33 minuts i 11 segons, superant en 22 segons el rècord de la cursa. “Portava un any i mig sense competir i tornar guanyant i amb rècord és ideal”, destacava la vencedora, que s’ha emportat la victòria després de fer un canvi de ritme molt fort al km 6 i haver deixat Marta Galimany enrere. Precisament, l’atleta del FC Barcelona, que tenia a les seves mans el rècord fins avui, ha quedat segona entrant 27 segons després que Rodríguez.

Com l’any passat, ha completat el podi Miriam Ortiz, però millorant molt la marca del 2016 i aturant el cronòmetre amb un temps de 34 minuts i 9 segons. La quarta ha estat la vencedora de la darrera edició, Laia Andreu, del Club Atlètic Granollers, amb un temps de 34 minuts i 58 segons. Ha completat el ‘top5’ la garriguenca Sílvia Segura, de les Tortugues (36 minuts i 39 segons).

Pel que fa a la cursa de 5 km, el vencedor ha estat Marc Ferreres amb un temps de 15 minuts i 50 segons, i la guanyadora ha estat Aniria Matas aturant el cronòmetre en 18 minuts i 39 segons.

Èxit d’organització i de participació

Tot i haver baixat una mica la participació respecte l’any anterior, el Tast de la Mitja ha demostrat ser una prova més que consolidada arribant enguany als 1.800 participants. “El dia ha sigut excepcionalment bo pels corredors. Estem molt satisfets tant pel que fa a la participació com pels resultats i els rècords de la prova”, ha destacat Toni Cornellas, president de l’Associació Esportiva La Mitja.

Opina

Please enter your comment!
Please enter your name here