El pilot vallesà va guanyar per quarta vegada la prova africana, en la qual enguany hi va participar per primera vegada en la categoria C4 amb la barcelonina Irene Acevedo de copilot i al volant d’un Toyota Rav4 de l’any 1997


Irene Acevedo i Dídac Soto amb el guardó de campions

Èxit absolut de l’equip GRT (Gamarús Raid Team) conformat per Dídac Soto, de Cànoves i Samalús, i la barcelonina Irene Acevedo, a la Maroc Challenge que ha tingut lloc al Marroc del 2 al 9 de desembre. L’equip es va proclamar vencedor de la categoria C4 i va quedar també tercer a la categoria mixta, complint àmpliament així els objectius marcats per aquesta edició. “Estem molt satisfets de la victòria i també del tercer lloc en categoria mixta, en la qual hi competeixen cotxes de totes les tipologies, fet pel qual encara té més mèrit”, destacava Dídac Soto a La Jornada del Vallès.

Després d’haver guanyat la prova en categoria C1 en les dues darreres edicions i haver vençut també en la seva primera participació, l’any 2014, en la categoria de cotxes majors de 25 anys, enguany l’equip vallesà ha fet un pas més proclamant-se campió d’una categoria molt més exigent, la C4, que engloba tots els cotxes 4×4 que no tenen reductora.

Per afrontar la cursa, molt dura i exigent, que constava de 6 etapes amb un total de 2.200 km, el GRT va competir amb un Toyota Rav4 del 1997 preparat a consciència per a l’ocasió pels Tallers Buiza de Cardedeu. Un cotxe, el més competitiu que ha tingut l’equip en totes les seves participacions, que va donar un gran rendiment durant la prova. 

La cursa va estar molt igualada fins al final de la 5a etapa, en la qual, tot i les dificultats, l’equip vallesà va fer un pas endavant: “Vam veure que els km que ens havia dit l’organització no eren correctes, eren més, i vam haver de recalcular totes les mitges del cotxe i ens va sortir que havíem de córrer molt. Els últims 30 km d’etapa vam anar molt ràpid -sort de la bona preparació del cotxe- i vam aconseguir avançar tots els cotxes de la categoria i ser els primers a arribar al punt de tall i també ser els menys penalitzats, fet que ens va deixar la victòria molt a prop”, relata Dídac Soto a La Jornada del Vallès.

Després d’aquesta 5a etapa, la 6a va ser de pur tràmit i l’equip vallesà va aconseguir el triomf. Soto va voler destacar la gran feina feta per la seva copilot, Irene Acevedo, que tot i debutar a la prova va ser imprescindible per aconseguir la victòria final.

Opina

Please enter your comment!
Please enter your name here