“La tecnologia i els ‘smartphones’ s’han apoderat de les nostres vides, i tot i que a nivell europeu estem al final de la cua, la indústria del videojoc és l’última incorporació en el món dels esports. Es coneixen amb el nom de e-sports (‘electronic sports’), sí, esports electrònics. Per a molta gent una novetat i una cosa difícil de creure, per a molts altres, un somni que es comença a fer realitat…”


Joan Pérez Toro

Des de fa molts anys els esports estan instaurats a la nostra vida i tenen una presència colossal. Els esports s’han convertit en tot un món de possibilitats econòmiques, no només per als jugadors, sinó també per a clubs, representants, espectadors i en definitiva, tot el sector de la publicitat i les telecomunicacions. En aquests darrers anys la fusió formada pel món de la televisió i els esports ha estat un dels majors generadors de diners, per sobre d’indústries com la del cinema o la música.

Ja sigui perquè en practiques o perquè t’agrada veure’n, l’esport forma part del nostre passat i del nostre present. Actualment, les empreses més importants es barallen per aconseguir els millors contractes de publicitat, les apostes ja són una cosa normal i amb l’aparició de noves tecnologies, sempre ens podem preguntar: “Què serà el següent amb els esports?”

Parlem ara del futur; la tecnologia i els ‘smartphones’ s’han apoderat de les nostres vides, i tot i que a nivell europeu estem al final de la cua, la indústria del videojoc és l’última incorporació en el món dels esports. Es coneixen amb el nom de e-sports (‘electronic sports’), sí, esports electrònics. Per a molta gent una novetat i una cosa difícil de creure, per a molts altres, un somni que es comença a fer realitat.

I què són, doncs, aquests e-sports? Possiblement tu ja els coneguis, però si no és així, deixa que t’expliquem amb més detall… Encara que incloguin la paraula ‘sport’, has de saber que el motiu del videojoc no ha d’estar relacionat amb un esport convencional, és a dir, no estem parlant de videojocs de futbol, basquet, motor o qualsevol altre esport existent. Es tracta d’agafar videojocs amb temàtiques que poc tenen a veure amb els esports de tota la vida i portar la modalitat competitiva al nivell dels esports. Per tant, quan parlem de e-sports, normalment trobarem jocs on hi ha un factor competitiu, de forma que els jocs ‘online’ acostumen a tenir un paper més important.

Quan parlem de e-sports, podem veure tant jocs en equip com jocs individuals, i tot i que gairebé tots aquests e-sports acostumin a oferir una modalitat competitiva ‘online’, hi ha excepcions a aquesta norma. Si t’estàs preguntant a quin tipus de videojocs ens referim, has encertat si et venien al cap els videojocs de lluita. Aquests últims han estat una de les últimes incorporacions al món ‘online’, i més recentment al món competitiu dels e-sports, però tot i que és ara quan comencen a formar part dels e-sports, els videojocs de lluita ja fa molts anys que són un gènere altament competitiu fora d’internet. Amb videojocs com ‘Street Fighter 4’, la modalitat ‘online’ va fer que molts s’aficionessin a competir amb gent de tot el món per veure qui és el millor, i seguir així el llegat ‘online’ que van començar els primers videojocs e-sports com ‘Counter-Strike’.

Aprofitant la breu introducció dels e-sports, avui és un dia de presentacions, i permeteu que comparteixi la meva alegria presentant-me a mi i a la meva organització. Em dic Joan Pérez, sóc un jove de 29 anys aficionat als videojocs des de ben petit al que molts coneixen com Aalasthor pel món d’internet. Fa uns anys vaig tenir la sort de sentir a parlar d’un grup anomenat Arkham, una organització que s’encarregava d’organitzar tornejos de videojocs de lluita per Catalunya, i tot i que jo sempre m’havia mantingut fora de l’àmbit competitiu, no vaig poder evitar sentir-me atret per com feien les coses i per la passió que hi posaven. Amb el temps els vaig poder conèixer i vaig descobrir a gent espectacular que aviat es convertirien en amics i gent important per mi. Conversant amb ells, vam veure que compartíem molts punts de vista, teníem moltes afinitats, i sobretot il·lusions en comú. Ara que formo part d’Arkham Team, només us puc transmetre la nostra força, una força que ens ha permès anar millorant la qualitat de tots els nostres esdeveniments, que fa que cada dia tinguem més reconeixements i suport de grans empreses. Recentment, vam tenir la idea d’organitzar el nostre propi equip competitiu de videojocs de lluita, gràcies al suport dels nostres patrocinadors, i avui és una realitat.

Si no estaves molt al corrent amb què està passant amb els videojocs de lluita, t’informo que el campionat més famós de videojocs de lluita, el conegut actualment com EVO, ha aparegut per segona vegada a la televisió (ESPN) i cada vegada més s’està convertint en tota una atracció per a la gent. Si t’acabo de deixar en fora de joc, no et preocupis, la meva intenció és fer-te arribar aquest tipus d’informació!

I abans d’acabar amb aquest primer post introductori, us voldria explicar què és el que fem
exactament. Arkham Team es caracteritza per ser un grup de persones aficionades als videojocs, en especial els de lluita. Des de la nostra organització volem fer créixer i donar a conèixer aquest gènere de joc que tan famós va ser a la dècada dels 90, videojocs que molts hem viscut i hem gaudit, i fer que es converteixin en tot un gènere a tenir en compte en els ja anomenats e-sports. Inicialment, teníem un gran torneig important que celebràvem una vegada a l’any, en el present, no només ens encarreguem d’organitzar el nostre famós ADFT (Arkham Digital Fighting Tournament) sinó que també tenim presència en esdeveniments de videojocs externs a la nostra organització (com poden ser salons de videojocs, festivals de jocs retro, fires de videojocs temàtiques, etc.), i alhora organitzem tornejos regulars de forma mensual, tant ‘online’ com ‘offline’.

Així que, si encara no ens coneixies, sentiràs molt a parlar de nosaltres! Et dono les gràcies per haver arribat fins aquí i llegir tot aquest munt de lletres. En aquesta columna us aniré portant les últimes novetats, idees, propostes i plans sobre aquest apassionant món dels e-sports i els videojocs de lluita! En nom d’Arkham Team, et convido a que facis un cop d’ull a les nostres diferents xarxes socials per internet i estiguis a l’aguait de tot el que tenim entre mans. Per acabar, vull repetir les paraules del campió del món de ‘Street Fighter’ aquest darrer juliol, el japonès Hajime Taniguchi, més conegut com a Tokido: “Fighting Games are great!”. Aalasthor s’acomiada de tu, amb ganes de tornar a portar-te més notícies i novetats! Fins aviat!

La web d’Arkham Team
compte de twitter
compte de facebook

Opina

Please enter your comment!
Please enter your name here