L’equip del granollerí, el Wuhan Three Towns FC, ha començat la temporada debutant amb victòries tant a la Copa (4-1) com a la Lliga (2-1), la League Two xinesa, equivalent a la Segona Divisió B estatal


El granollerí Albert Garcia ha debutat de forma immillorable al capdavant del Wuhan Three Towns FC, de la League Two xinesa, comptant com a victòries els primers dos partits. El debut de l’equip, el qual Garcia, juntament amb Ivan Rubio i Marcelo Luna, dirigeix des de finals de novembre, va ser el passat 10 de març en la primera ronda de Copa. El conjunt del vallesà va golejar per 4-1 al Jinan Dayou, de la Quarta Divisió, classificant-se així per la segona ronda de la competició que disputaran el proper 30 de març contra el Bao Ding, també de 3a divisió. 

Va ser el passat cap de setmana que el Wuhan Three Towns FC es va estrenar a la competició de lliga i ho va fer guanyant per 2-1 en el derbi davant el Hubei, l’equip que porta el nom de la província del conjunt que entrena Garcia. “Estem molt satisfets del bon inici, però tot just acabem de començar i cada partit serà igualat i difícil”, relata a La Jornada del Vallès. El tècnic de Granollers posa èmfasi en la capacitat d’aprenentatge del seu equip, del qual destaca dos joves jugadors, Zhang Hui i Mai Er Duang: “Són dos jugadors de 19 anys que m’estan sorprenent gratament per la seva capacitat d’entendre el joc”, apunta Garcia. Una de les normes de la League Two és que l’equip ha de tenir inscrits tres jugadors sub21, dels quals 2 té l’obligació de fer-los jugar a cada enfrontament.

Adaptat a la cultura xinesa

Albert Garcia ja porta prop de 2 anys a la Xina en els quals ha estat treballant per la Federació de Wuhan i per les seleccions inferiors del país juntament amb el granollerí Pere Garcia. Un temps en el qual s’ha anat adaptant a la manera de fer d’un país situat a 8.000 km de la seva Granollers natal: “T’adaptes a la seva manera de viure i de fer; és una cultura molt diferent a la nostra i la veritat que el primer impacte és molt potent, per com viuen, el que fan, la quantitat de gent, com pensen… Fan les coses al seu ritme, això sí amb una gran disciplina, i són gent extremadament escrupolosa amb coses que ells creuen que són importants. Per exemple, amb l’organització d’un esdeveniment, ho preparen tot al mil·límetre. En canvi amb altres coses que tu donaries importància ells no n’hi donen. Com deia, tenen la cultura del pensament d’anar fent, al seu ritme, sense estressar-se. Aquí aprens a tenir paciència, si ets una persona impulsiva aquí aprens a no ser-ho”, relata. 

Un dels fets que posa en relleu Garcia és el respecte i el valor que donen a la seva feina: “Són gent molt amable, que et respecte el teu estatus, et valoren la teva feina com a professional, i això et fa sentir molt bé. La veritat és que no ens podem queixar, vivim en una ciutat que estem contents, ens tracten molt bé, ens paguen molt bé, estem valorats i al final fem i vivim del que ens agrada, que és el més important”, apunta el vallesà.

Una experiència molt enriquidora la que el vallesà i el seu equip tècnic, amb Ivan Rubio com a preparador físic i Marcelona Luna com a segon entrenador, estan vivint al país asiàtic, amb l’únic inconvenient, un cop superat el xoc de cultures, d’haver de guanyar-se la vida molt lluny de Catalunya: “L’única llàstima és que per poder-nos dedicar professionalment al futbol ho hem de fer en un país molt llunyà. Això crec que algun dia hauria de canviar i professionalitzar la feina dels entrenadors, directors esportius, etc, de Segona B i Tercera Divisió. A Catalunya tenim una gran quantitat d’entrenadors de molt nivell més que capacitats però, si volen viure del futbol, es veuen obligats a marxar lluny de casa”, relata amb coneixement de causa el granollerí.

Sigui com sigui, el proper repte del Wuhan Three, amb Albert Garcia al capdavant, serà aquest proper cap de setmana. Demà a les 15.30h (8.30h hora catalana) l’equip del vallesà s’enfrontarà al Suzhou Dongwu, segon classificat, que també va vèncer en el primer partit, en un matx que també disputaran a casa.

El Hankou Cultural Sports Centre, amb capacitat per 30.000 espectadors, és l’estadi on el Wuhan Three juga els seus partits com a local

Opina

Please enter your comment!
Please enter your name here