La prova puja de categoria al rànquing C2 de l’UCI i preveu més de mig miler de participants


La Copa Catalana Internacional de BTT Biking Point aterra aquest diumenge, dia 10 de març, a Corró d’Amunt, en un dels circuits més esperats pels bikers. Enguany la prova puja de categoria al rànquing C2 de l’UCI (Unió de Ciclistes Internacionals), una fita que el Club Ciclista Corró d’Amunt i tots els presents a la roda de premsa de presentació, celebrada ahir al vespre, han valorat molt positivament.

L’acte, que va tenir lloc a la sala polivalent de la Zona Esportiva de Corró d’Amunt, va comptar amb la presència de Francesc Colomé, alcalde de les Franqueses del Vallès; Juan A. Corchado, regidor d’Esports i president del Patronat Municipal d’Esports;  Xavier Costa, vicepresident de la Federació Catalana de Ciclisme; Josep Mauri, president del Club Ciclista Corró d’Amunt; Jordi Masferrer, gerent de l’empresa Biking Point; Jordi Casablanca, representant d’Ocisport, i els ciclistes Mar Franco i Israel Núñez.

Per a aquesta edició s’espera la participació de més de mig miler de bikers, amb una representació internacional més nombrosa que altres anys pel fet d’haver pujat a categoria C2. “Em fa molta il·lusió presentar la prova d’aquest any, ja que donarà molts més punts UCI. Feia uns quants anys que es comentava de fer una C2 i ara ha estat possible, també gràcies a l’ajuntament i al Patronat d’Esports”, assegura Josep Mauri president del Club Ciclista Corró d’Amunt.

De moment, les inscripcions van a molt bon ritme, segons el representant de l’empresa organitzadora del campionat, Jordi Casablanca. “Aquest any és preolímpic segur que hi haurà molts ciclistes d’aquí i de fora que voldran ser-hi per puntuar més”, ha comentat. En aquest sentit, s’espera més participació de ciclistes francesos, italians, anglesos i belgues.

Els bikers es trobaran diumenge amb un traçat molt semblant al de l’any passat, però que “incorporarà algunes novetats per fer-lo encara més atractiu”, va apuntar Josep Mauri.  De fet, el recorregut de Corró d’Amunt,  que transcorre pel turó de Can Bertran, és un dels preferits pels ciclistes, ja que s’integra en la natura i convida a una marxa ràpida a la vegada que exigent. “És un circuit que agrada molt als bikers i l’esperen per l’ambient,  per la muntanya, pels corriols, per l’organització…. Té un encant especial”, ha conclòs Israel Núñez, un dels participants.

El vicepresident de la Federació de Ciclisme,  Xavi Costa també va fer referència al voluntariat: “Hi ha molta gent que s’uneix només pel goig de veure el resultat d’aquesta prova. A més, per als ciclistes és una de les proves que més gaudeixen”.

Copa Catalana de BTT a Corró d’Amunt

La prova de Corró d’Amunt, organitzada pel Club Ciclista Corró d’Amunt, és la segona de les nou que configuren el calendari de la Copa Catalana Internacional de BTT. La primera es va desenvolupar els dies 23 i 24 de febrer a Banyoles ¡, amb posterioritat, se celebrarà a la Vall de Lord (7 d’abril), Santa Susanna (28 d’abril), Barcelona (4 de maig), Girona (1 i 2 de juny), Vall de Boí (15 i 16 de jun), Vallnord-Andorra (14 de setembre) i Igualada (22 de setembre).

Es desenvoluparà en un circuit de 6 km, al voltant del Turó de Can Bertran, amb sortida i arribada a la Zona Esportiva de Corró d’Amunt. Es tracta d’un recorregut exigent, de tècnics i llargs corriols dins el bosc, que es combinen amb ràpids trams de pista.

Opina

Please enter your comment!
Please enter your name here