Més d’11.000 corredors participaran enguany a la prova vallesana que per primera vegada serà campionat d’Espanya de l’especialitat.  El gran favorit a emportar-se el triomf serà el kenià Alex Korio, guanyador de l’anterior edició


El proper diumenge tindrà lloc entre Granollers, Les Franqueses i La Garriga, la 31a edició de la Mitja, la prova esportiva més important de la comarca, tant pel que fa al nombre de participants, més d’11.000 aquest any, com per la presència d’atletes de gran nivell, tant nacionals com internacionals. Una de les grans novetats de l’edició d’enguany és que la prova serà, per primera vegada, Campionat d’Espanya de Mitja Marató, fet que ocasionarà que els millors maratonians de l’estat participin en la cita vallesana. soritda mitja

Una altra de les novetats d’enguany és el canvi de la ubicació de la sortida. Si en les darreres edicions la prova havia sortit de l’avinguda Sant Esteve, enguany sortirà del carrer que uneix la glorieta de la Renfe, la plaça Josep Serrat i Bonastre, amb el carrer Sant Esteve Terrades. La primera sortida serà la de la prova de 10 km, a les 9,30 hores, i mitja hora més tard sortirà el Quart de Mitja, de 5 km. A les 10,25 hores es donarà el tret de sortida del primer calaix de la Mitja, amb els corredors d’elit i els més ben preparats. Seguidament aniran sortint progressivament la resta de corredors, els populars que són el gruix ampli de la carrera, en tres calaixos diferents.

Un cartell de luxe amb un objectiu, batre el rècord de Wanjiru del 2008

L’objectiu de l’organització és que l’edició d’enguany sigui la més ràpida de tota la seva història, un rècord que data de l’any 2008, quan l’atleta kenià Wanjiru va fer un espectacular temps de 59 minuts i 26 segons. Per afavorir els bons temps dels atletes i perquè no torni a passar com l’any passat que el gran favorit, Dennis Kimetto va córrer molt per sota de les seves possibilitats, l’Associació Esportiva La Mitja pagarà els atletes d’elit en funció de la marca que facin a la cursa.

Korio va vèncer en la darrera edició de La Mitja
Korio va vèncer en la darrera edició de La Mitja

El gran favorit a emportar-se el triomf serà el kenyà Alex Korio, de 26 anys, que va guanyar l’anterior edició amb un temps d’una hora, un minut i un segon. Korio, que serà el rival a batre, encapçalarà el grup d’atletes africans, format per 6 atletes kenians més. Els més destacats són Matthew Kisorio, de 27 anys, tercera millor marca mundial en mitja marató i 4rt en l’edició passada; Simon Cheprot, de 26 anys, guanyador de la Mitja Marató de Copenhague (2015) amb un temps de 59 minuts i 32 segons i Mark Korir, de 26 anys,  guanyador de la Mitja de Frankfurt (2015), de París (2014) i de Rio de Janeiro (2013).

Per primera vegada, a la cursa hi prendrà part un equip anglès format per tres nois i tres noies, en el qual destaquen Ben Connor i Gemma Steel. A banda dels atletes estrangers, per la celebració del Campionat d’Espanya, hi haurà una gran presència d’atletes de nivell espanyols, entre els quals destaquen Carles Castillejo, guanyador el 2012 i 12è la darrera edició, Javi Guerra, segon el 2015, Ayed Lamdassen i Jesús España. Pel que fa a la categoria femenina, la principal favorita és la keniana Lenah Jerotech, que l’any passat va guanyar la mitja marató de Cardiff amb un temps d’1 hora, 9 minuts i 10 segons, una marca més bona que la guanyadora de la Mitja l’any passat, la seva compatriota, Nancy Jepkosgei, que ho va fer amb un temps d’una hora, 11 minuts i 30 segons. Pel que fa a corredores catalanes i estatals, la bicampiona espanyola Paula González defensarà el títol del Campionat d’Espanya davant de grans rivals com Marta Galimany, Elena Loyo o Jimena Martín, entre altres.

El gruix ample de la prova, els corredors popularsMitja (1)1

Deixant de banda els corredors d’elit, la Mitja Marató de Granollers està formada en la seva major part per atletes populars, que viuen amb molta il·lusió la cita vallesana. Atletes vinguts d’arreu de Catalunya i també de la resta de l’estat, que gaudeixen de la festa de la Mitja i esperen tot l’any per ser un dels milers de corredors que recorren els 21.097 metres de distància d’una cursa que transforma les localitats per les quals passa, Granollers, Les Franqueses i La Garriga, en una autèntica festa de l’atletisme. Entre nervis, il·lusions i reptes, la 31a edició de la Mitja ja és aquí.

ELS CONSELLS PER SUPERAR LA MITJA

Opina

Please enter your comment!
Please enter your name here