Prop de 800 corredors participaran a la cursa de ‘trail running’ catalana per excel·lència en una edició que arriba carregada de novetats: una Mitja més llarga i més dura, el canvi de l’ubicació de la sortida, que enguany serà a l’Avinguda Catalunya, i una caminada solidària. 
Un any més hi haurà una àmplia participació d’atletes d’elit, entre els quals, els corredors de l’equip Inverse, liderats per Toni de Arriba, i dos atletes grecs d’alt nivell


CURSA VALL DEL CONGOSTAquest proper diumenge tindrà lloc a Aiguafreda la 21a edició de la cursa de muntanya de la Vall del Congost. Per primera vegada des que es realitzen dues distàncies diferents, la Mitja, que ha agotat inscripcions, tindrà més participants, amb més de 400 corredors que completaran els 23 km de recorregut. Per altra banda, la Marató, que conserva la mateixa distància, 42 km, tindrà més de 300 participants. Tots els corredors que vulguin encara es poden inscriure a la Marató el dissabte o el mateix dia de la cursa a 50 euros el dorsal.

sam-17
El nou disseny per l’edició d’enguany / Ari de Arriba i IMOC STUDIO

La principal novetat de l’edició d’enguany serà la variació del recorregut de la Mitja Marató, amb 1.400 metres de desnivell positiu, que deixarà de ser una Mitja, i és que tindrà 23 km de distància. Fins ara, al km 19,5 es dividien les dues curses, però en l’edició d’aquest any totes dues pujaran la que els darrers anys ha estat la pujada més forta del recorregut de la Marató, Serra Madrona, popularment coneguda com ‘la muerte’, que té un desnivell de prop del 30%. Serà un cop finalitzada la dura pujada a Serra Madrona que els corredors de la cursa de 23 km ja es desviaran i agafaran un corriol per baixar cap a Aiguafreda i completar la prova. Un canvi que ha estat molt ben rebut pels participants, i és que degut a l’allau de sol·licituds la organització va pujar La Mitja de 300 inscripcions a 480, que s’han exhaurit fa unes setmanes.

Marató idèntica i nova ubicació de la sortida

Per altra banda, el recorregut de la Marató serà igual que en les darreres edicions, amb un desnivell positiu de 3.000 metres: “És un circuit que ja està consolidat i creiem que els atletes que han vingut els darrers anys volen baixar el seu propi rècord. Si la prova està en 4 hores i ve algú a intentar baixar-la és un al·licient i per això decidim no tocar-lo”, va apuntar Toni de Arriba.

La sortida de l’edició de l’any 2015

En l’edició d’enguany, les dues proves tornaran a sortir per separat, a diferència de l’any passat, que van sortir de forma conjunta: “Reconeixem que va ser un error, encara que no s’hagués anul·lat la Marató per la pluja haguessin sortit juntes, perquè vam creure que degut al 20è aniversari i hauria més ambient a la sortida, però tornarem als orígens i a les 7h sortirà la Marató i a les 8,30h la Mitja”, va destacar de Arriba. La localització de la sortida també serà un dels canvis, i enguany tindrà lloc a l’Avinguda Catalunya, com ja es va fer l’any 2006, quan la cursa era una única prova de 29 km.

Jessed Hernàndez i Albert Soley, els caps de cartell

Durant la presentació, tant Jessed Hernàndez com Albert Soley van destacar la passió i dedicació de Toni de Arriba per tal que els corredors puguin gaudir de la prova en les millors condicions. Hernández i Soley seran dos dels caps de cartell, a banda de l’equip Inverse de curses de muntanya que, com en la darrera edició, es presentarà quasi al complet. Enguany, però, la gran novetat pel que fa a corredors d’elit serà la presència de dos corredors grecs de nivell internacional, Ioannis kourkourikis, de l’equip Salomon, i Kalofyris Nikolaos, de l’equip The North Face. Ambdós corredors, els dos millors del seu país, han guanyat la Olympus Marathon, i seran dos dels principals favorits per emportar-se la Marató de la Vall del Congost.

Jessed Hernández va quedar tercera a La Mitja de l’any passat.

Sigui com sigui, serà l’equip Inverse de curses de muntanya el que aportarà més atletes de nivell a la prova vallesana. El corredor estrella de l’equip, Jessed Hernández, que l’any passat va quedar tercera a la Mitja, serà un dels grans favorits per vèncer a la Marató, una cursa que ja ha guanyat en edicions anteriors. Andreu Simón, que està tenint una progressió espectacular, Jonathan Mora i Marc Carós seran la resta de corredors de l’equip Inverse que lluitaran per guanyar la prova de 42 km. En categoria femenina, Marta Molist, que va guanyar la Mitja l’any passat i hagués estat una de les favorites a la Marató, serà una baixa destacada per una lesió dels lligaments creuats. Tanmateix, una de les noves incorporacions de l’equip, l’extremenya Andrea Gil, és una gran especialista en maratons i aspirarà a la victòria.

Bona part dels membres de l’Equip Inverse participarà a la Vall del Congost / INVERSE

Pel que fa a la Mitja, el gran favorit en categoria masculina serà Albert Soley, juntament amb Iu Solà. Un dels nous fitxatges de l’equip, Gabriela Sànchez, especialista en curses verticals, però amb gran rendiment en proves de mitja distància, serà una de les principals favorites per optar al triomf femení d’una prova que enguany ha pujat de duresa i de recorregut i tindrà 23 km. L’altra gran favorita serà Eli Gordón, guanyadora de la cursa de 20 km del Camí dels Ibers la setmana passada i segona de La Mitja l’any passat. Un dels altres absents a la Vall del Congost serà Ferran Sampere, nova incorporació de l’equip Inverse aquesta temporada. Sampere, que corre amb la Selecció Catalana i ha estat un dels millors de la Copa del Món en la darrera temporada, competirà a la primera prova del Campionat d’Espanya que tindrà lloc a Granada el dissabte abans de la Vall del Congost.

La caminada solidària

La cursa de muntanya de la Vall del Congost torna a col·laborar amb la investigació del càncer infantil de l’hospital Sant Joan de Déu de Barcelona. Enguany, però, en lloc de realitzar una cursa per a totes les edats com en els darrers anys, ha organitzat una caminada popular, que tindrà lloc el dia abans de la cursa, el 18 de març a les 11 hores, amb sortida i arribada al passeig de Catalunya de la localitat, just davant del camp d’esports.

El preu per participar a la caminada, que tindrà un recorregut de 8 km i passarà pels llocs més emblemàtics d’Aiguafreda, serà de 5€, que aniran destinats íntegrament a la investigació del càncer infantil. Tots els participants rebran una polsera candela, aigua i coca un cop hagin finalitzat. Tots aquells interessats es poden inscriure en aquest enllaç o el mateix dia de la caminada al pavelló de Can Plantada de la població.

Hi va haver una gran assistència de públic a la presentació de la cursa / ROGER CORREM


 El vídeo de presentació

CURSA VALL DEL CONGOST

Opina

Please enter your comment!
Please enter your name here