FOTO: TONI CANYAMERAS

L’equip entrenat per Ángel Cobo ha pujat a Tercera Catalana com a campió de grup amb un futbol vistós coronat amb la descomunal xifra de 114 gols a favor en 28 partits 


FOTO: TONI CANYAMERAS

El CD Montornés Norte no és un equip de barri qualsevol. Al seu vestidor es respira un ambient familiar, l’escalfor humana pròpia d’un equip petit. Però la diferència és que als seus futbolistes, com els dels conjunts grans, no els crema la pilota als peus. Hi ha un ardent desig de fugir del clàssic equip de barri intens i directe. “Un juga a futbol per divertir-se, i la millor manera de fer-ho és tenint la pilota. El nostre únic objectiu és passar-ho bé”, adverteix l’entrenador dels de Montornès, Ángel Cobo. 

Apostar per un futbol combinatiu pot suposar jugar amb foc a Quarta Catalana, però ha estat el Montornés Norte qui ha provocat vertaders incendis amb el seu 4-3-3, aconseguint 18 de les seves 23 victòries per golejada. Ni rivals potents com el Ramassà o el Cardedeu B -amb set i vuit gols rebuts respectivament-, s’han lliurat de la foguera. Fogueres enceses amb els focs artificials del punta Jesús Hidalgo, autor de 50 gols incloent set ‘hat-tricks’ i quatre pòquers. La conseqüència: campions del grup 9 de Quarta Catalana i ascens a Tercera.

Jesús Hidalgo, el ‘killer’ de l’equip / FOTO: Toni Canyameras

Fundat el 1980, el CD Montornés Norte sempre ha estat a l’ombra del CF Montornès, considerat l'”equip del poble”. Fa vuit anys, el club va haver de marxar del camp del barri i traslladar-se al municipal per les obres de l’AVE. Una situació que havia de durar un any però que persisteix: “El nostre camp ha quedat abandonat. A causa d’això, el futbol base del club ha desaparegut per falta d’espai però, tot i això, el 90% dels jugadors són del barri o s’hi han format. L’Ajuntament no ens deixa el camp per fer la pretemporada i les subvencions van pel CF Montornès, ens ho paguem tot nosaltres. Però tot i això, hem pujat”, destaca, orgullós, Ángel Cobo.

“La gent té una imatge del club que no es correspon amb la realitat”, afirma dolgut l’etern Óscar Venegas. El capità, que manté unit l’equip al camp des del migcentre, amaga un entusiasme indescriptible pel futbol i per l’entitat: amb 40 anys suma 23 temporades consecutives a l’equip verd. Va debutar al futbol amateur el 1996, encara al segle XX. “El primer any només podia jugar alguns caps de setmana perquè feia el servei militar”, rememora el ‘capi’, l’únic supervivent juntament amb el lateral dret Juanmi de l’últim i únic ascens fins ara del Montornés Norte a Tercera Catalana, fa 10 anys. 

El ‘4’ posa l’equilibri, l’extrem Juan Carlos el desequilibri, el lateral Pol Antonio la intensitat i Jesús Hidalgo el gol. “Tenim jugadors de categories més altes, però la clau és que és un grup ple de bones persones”, destaca David Cobo, ajudant a la banqueta del seu germà, un Ángel que assegura que “el Montornés Norte és al final la cara visible del poble perquè el CF Montornès no té primer equip. L’únic que demanem és una subvenció per poder cobrir les despeses”. Sens dubte, una reivindicació legítima. 

FOTO: Toni Canyameras

La dada

Jesús Hidalgo ha repartit part dels seus 50 gols en set ‘hat-tricks’ i quatre pòquers 

Opina

Please enter your comment!
Please enter your name here