El Joventut de Badalona ha guanyat les dues darreres edicions del torneig en categoria masculina / FOTO: DAVID NOGUERA

o 340 jugadors i jugadores repartits en 28 equips, 16 masculins i 12 femenins, participaran al torneig que es desenvoluparà entre el pavelló del carrer Girona i el pavelló de Can Bassa de Granollers

o Destaca la presència d’equips ACB, com el Joventut de Badalona, el València Bàsquet, el Movistar Estudiantes i dos equips francesos, el Toulose Travel Team i el Vacquiers Bouloc Basketball


Com ja és tradició des de fa molts anys, el CB Granollers organitza els propers 28, 29 i 30 de desembre el torneig de Nadal de Minibàsquet, que enguany arriba a la seva setzena edició. El torneig, que va començar fa 15 anys com una competició amb la presència només d’equips de la comarca, ha anat creixent tant pel que fa als participants com al nivell d’aquests, fins a convertir-se en un torneig de referència de la categoria. “Podríem dir que el 90% dels jugadors i jugadores de les seleccions catalanes en categoria Mini participaran a la competició”, assegura Josep Martínez, l’encarregat del club granollerí d’organitzar l’esdeveniment. Martínez destaca el bon nivell que es viurà i el prestigi que ha anat adquirint el torneig de Nadal que “ha passat a ser el torneig de referència de Mini Bàsquet a Catalunya”.

En categoria masculina hi participaran un total de 16 equips dels quals destaca el guanyador de les dues darreres edicions, el Joventut de Badalona, que hi prendrà part tant amb l’equip A com amb el B. Les grans novetats d’enguany són el Real Canoe de Madrid i el Vacquiers Bouloc Basketball, que serà el segon equip francès que hi participarà a banda del Toulose Travel Team, que l’any passat va quedar tercer repeteix per segon any consecutiu. El Sant Josep de Badalona, el S.E.S.E i el CB L’Hospitalet seran alguns dels altres conjunts que optaran a la victòria d’un torneig que tindrà fins a 4 equips del Vallès Oriental: els tres equips del CB Granollers i l’AEC Escola Pia de Granollers.

El CB Granollers va aixecar el títol en categoria femenina la passada edició

Pel que fa a la categoria femenina, amb la participació de 12 equips, la gran novetat d’enguany és la presència del Movistar Estudiantes per primera vegada. Destaquen també València Bàsquet que repeteix per segon any consecutiu, Barça CBS i CB Cornellà, entre altres. Precisament l’actual campió és el CB Granollers, que l’any passat va guanyar per primera vegada el torneig davant la UE Mataró, que també torna a participar-hi. CN Caldes i CB Mollet completen la presència del Vallès Oriental.

Durant els tres dies de competició es disputaran un total de 70 partits, entre els pavellons de Can Bassa i del carrer Girona i les finals es concentraran durant tot el dia 30 al pavelló del CB Granollers. “Destaco per una banda l’esforç del club, dels pares, i dels voluntaris que s’evoquen a l’hora d’organitzar l’esdeveniment i són indispensables perquè durant aquests tres dies tot rutlli a la perfecció”, apunta Josep Martínez.

Opina

Please enter your comment!
Please enter your name here