Enguany la prova, de 87 km i 4.657 metres de desnivell positiu, tindrà la sortida i l’arribada a Seva. Per altra banda, la Trail, de 37 km i 2.386 metres de desnivell positiu, tindrà la sortida del Poble del Montseny i l’arribada a Seva.  Dues curses marcades per la duresa, en les quals els participants, més de 300, podran gaudir de la màgia del Parc Natural del Montseny


Foto: Ricard Ametller

Aquest proper cap de setmana tindrà lloc a Seva la 3a edició de la Ultra del Montseny. Una prova en la qual els participants tenen la opció de triar entre la Trail, de 37 km, i la Ultra, de 84. Amdues són curses molt dures però amb un recorregut extraordinari, i és que passen per paratges de somni, que faran gaudir de la màgia del Parc Natural del Montseny als més de 300 participants. “La gran novetat d’enguany és el canvi de direcció de la cursa per evitar, sobretot, una zona del GR fins Collformic, que es feia una mica llarga de pujada, i ara sera de baixada i els corredors ho agrairan”, apunta Melcior Truncal, el director de la prova. La cursa té un ampli caràcter de territori, i és que cada any té la sortida en un poble diferent del Montseny. Una característica que la converteixen en una prova única, i és que cada any el ‘track’ és nou i les distàncies i el recorregut són diferents. El primer any va sortir de Sant Esteve de Palautordera i el segon de Viladrau.

Enguany, la Ultra de 84 km i 4.657 metres de desnivell positiu, tindrà la sortida a Seva, a les 6 hores de dissabte. La cursa, amb un desnivell acumulat de 9.314 metres, obre en canal el Montseny, de nord a sud i d’est a oest. La prova passarà pels llocs més emblemàtics del Parc com el Brull, Sant Elies, Sant Marçal o Sant Segimon, a través de boscos de gran bellesa on destaca l’alzina, el roure, el faig i l’avetosa. Un dels punts forts de la Ultra és aproximadament del km 46 al 51, amb la pujada des de l’estació de Vida del Montseny fins al Turó de l’Home, el punt més alt (1.706 metres), assolint 1.185 metres en poc més de 6 km.

Per consultar totes les dades de la Ultra clica aquí

El Trail, de 37 km i 2.386 metres de desnivell positiu, sortirà a les 10h de dissabte del Poble del Montseny i l’arribada serà a Seva. El recorregut i avituallaments són els mateixos que la Ultra: “Els corredors hauran de regular bé la sortida, ja que només començar surten amb un quilòmetre vertical i si tenen cames gaudiran de valent”, apunta Truncal que destaca, com en la Ultra, que és una prova “molt bonica”.

Després de ser puntuable per la Copa i el Campionat d’Espanya d’ultra trails en les dues primeres edicions, enguany no hi ha clars favorits per a la victòria, tot i que la participació s’ha mantingut en més de 300 participants. A la vegada, al coincidir amb la Copa d’Espanya de Marató, que té lloc a Borriol (Castelló), la presència d’atletes d’elit disminuirà considerablement. Tanmateix, el guanyador de la darrera edició, Gerard Morales, pot ser que hi participi. Altres participants de nivell seran Isaac Torrija, Jordi Gamito, Marc Puig i Pau Vives entre altres. Com a novetat en aquesta edició s’incorpora la classificació per equips.

Una prova que és possible gràcies als prop de 200 voluntaris. Enguany al tenir sortides i arribades a Seva, a banda de la Trail que surt del Poble del Montseny, una bona part del pes de l’organització recau en el CE Seva. També hi col·laboren l’Associació Esportiva Montseny, el CE Viladrau, l’associació Tres Pics i Resopor de Cardedeu, els Caminaires de Vilamajor, Triecicling Cànoves, entre altres.

Opina

Please enter your comment!
Please enter your name here