El camp de futbol de La Font Verda serà l'escenari en el qual es faran les classes pràctiques

El nou centre que estarà ubicat al Centre Vallès de la capital vallesana, començarà oferint el curs de formació professional de grau mig de futbol a partir del mes de setembre. A banda, també oferirà activitats relacionades amb el món del futbol com ponències amb jugadors i entrenadors professionals. El primer curs, del qual ja estan les inscripcions obertes, preveu una 30 d’alumnes


Alberto Manga i Albert Puigdollers, exfutbolistes de la comarca amb una àmplia experiència en equips de Segona a Tercera Divisió, ambdós formats a Can Barça, són els promotors de la primera escola de futbol de la capital vallesana que veurà la llum el proper mes de setembre. En un principi, començarà oferint el curs de Formació professional de tècnic esportiu en futbol però en un futur també està previst que realitzi el de grau superior de la mateixa modalitat. “Sobretot crec que estarà molt bé perquè donarà sortida als alumnes que finalitzen la ESO i volen una via per accedir a la universitat sense passar per Batxillerat”, apunta un dels promotors del nou centre, Alberto Manga.

Les classes s’impartiran al Centre Vallès, situat al carrer de Veneçuela de Granollers, molt a prop del recinte en el qual s’impartiran les classes pràctiques, el camp de futbol de la Font Verda. A banda, el nou centre també oferirà activitats relacionades amb el món del futbol com ponències amb jugadors i entrenadors professionals. Manga i Puigdollers també estan estudiant la possibilitat d’arribar a acords amb diferents clubs per a formar als seus entrenadors. Sigui com sigui, les inscripcions ja estan obertes.

“El nostre objectiu és oferir una oferta educativa no existent i ser referent pels clubs. Volem formar entrenadors i persones”, va apuntar Manga durant la presentació del curs, que va tenir lloc dimarts passat al mateix centre. Així mateix, Albert Puigdollers va voler posar èmfasi en la ciutat de Granollers: “Creiem que és una bona oportunitat per la ciutat, som d’aquí i ens sentim d’aquí”, va destacar el vallesà.

Dos exjugadors amb àmplia experiència i ‘Adn’ Barça
Puigdollers i Manga

Manga, que segueix com a jugador entrenador al CF l’Ametlla -grup 6 Quarta Catalana- ha estat entrenador del CF Mollet, a Primera Catalana, juntament amb Manu Viale, la darrera campanya. També té experiència a Primera Catalana com a entrenador ajudant, a la UE Tona, fa dues temporades. Com a jugador porta a les esquenes una experiència a la millor escola del món, Can Barça, on hi va arribar en edat infantil de la mà de Joan Vilà, procedent de l’EC Granollers. Després de jugar a les categories inferiors, amb el Barça B i debutar amb el primer equip blaugrana, Manga ha completat una carrera en la qual ha estat en una quinzena d’equips, entre Segona A, Segona B i Tercera, entre els quals destaquen Girona, Sabadell, Llagostera, Badalona i l’Hospitalet.

Igual que Manga, Puigdollers es va formar a l’EC Granollers fins que el Barça el va fitxar quan era cadet de segon any.  Amb el conjunt blaugrana, el de Granollers va anar pujant categories fins el Barça B -amb el juvenil i amb el filial blaugrana va coincidir amb Manga-. Posterioment va  jugar al filial de l’Atlético de Madrid, el del Màlaga i a la Cultural Leonesa. Del conjunt castellà va passar al CF Badalona, al Gavà i l’any 2009 va fitxar pel Sabadell conjunt amb el qual va aconseguir l’ascens a Segona A el 2011. Després d’un pas fugaç per un equip de la Segona Divisió escocesa, els darrers anys de la seva carrera va jugar al Recreativo de Huelva, el CF Badalona i va penjar les botes amb l’Engordany d’andorra. Actualment és el director esportiu del CF Damm, un dels millors clubs formatius catalans.

Opina

Please enter your comment!
Please enter your name here