Raul Campos va oferir una entrevista als serveis de premsa del BM Granollers per parlar de l’handbol base del club del qual n’és coordinador.  Poc a poc, la base femenina del Club Balonmano Granollers va agafant més i més força, quelcom indispensable per a créixer com a club d’handbol i per a l’handbol català del futur.

El BM Granollers ha apostat, des d’anys enrere, no només pels èxits esportius, sinó per la formació integral dels seus esportistes en l’àmbit acadèmic. Són ja coneguts els projectes de l’IES Carles Vallbona i l’acord a què s’ha arribat amb la Universitat de Vic; aquests projectes fan que els objectius del club no es quedin assolits amb els bons resultats a les competicions sinó que van mes enllà. El club forma esportistes i persones.

Com ens fa saber l’actual coordinador femení del club, Raúl Campos, l’emblemàtic excapità del Fraikin BM Granollers: “el primer equip femení és l’altra punta de llança del club, és l’equip cap a on es bascula tots els esforços i les il·lusions de la resta dels equips. Que el club disputi la Divisió d’Honor Femenina és de màxima importància, ja que és el que ens obre les portes i oportunitats de millora per a totes les jugadores”. Clarament, l’exigència i la professionalitat també s’ensenya, i el primer equip és actualment un clar exemple de com s’afronta el futur al club.

 

ENTREVIStA de TXELL REINA A RAÚL CAMPOS, COORDINADOR DE LA BASE FEMENINA DEL BMG

Ha crescut la base femenina durant els darrers anys?

Si, i té una explicació molt senzilla però que a la vegada comporta molts esforços. És evident que tenir els equips a les màximes categories fa que les noies vulguin apostar pel BM Granollers. D’aquesta manera, la base es nodreix de moltes jugadores que tenen el mateix somni: jugar a la divisió d’honor. Tota aquesta trajectòria comporta molts esforços, no només per part dels esportistes sinó també per als entrenadors, formadors, directius i per al personal del club, que ha de treballar moltíssim perquè tot això sigui possible. 

nenes3

Fase final del Campionat d’Espanya Infantil 2014/15

Aquesta temporada és la segona que estàs al capdavant de l’handbol femení granollerí. Com valores totes les tasques realitzades durant el passat any i com afrontes aquest?

En principi, encara que portés molts anys al BMG, el primers mesos al capdavant de l’handbol femení del BMG va ser una pressa de contacte amb tota la feina que Carlos Viver, l’anterior coordinador, havia estat desenvolupant: els petits projectes que cada equip ha anat consolidant i ha fet que realment hi hagi un projecte comú.

L’any passat va ser una temporada plena de petits canvis, molts que no es veuen a simple vista però imprescindibles per al creixement de tots els equips. Va ser un any de consolidació de la base del club que, amb molts esforços per part de tots, va fer una gran temporada. Les infantils van quedar segones al Campionat d’Espanya, les cadets van caure a la fase final i les juvenils al Top 4 de Catalunya. Qaunt als equips de les “grans”, el triomf del sènior B, que va pujar a la Divisió d’Honor Plata i la permanència del Divisió d’Honor van assolir el objectius esportius de la temporada.

Quant a la temporada que ja hem començat, els objectius són com sempre assolir cada setmana les petites metes que ens marquem. El camí s’ha de fer aconseguint els petits objectius, no podem marcar com objectiu un somni. Poc a poc la maduresa dels equips fa que afortunadament arribem a les millors fites.

campos-entrevista

Raúl Campos, al Trofeu Coaliment 2015

Què creus que podrà aportar el nou fixatge, Vicente Álamo, a les porteres del BMG femení? 

L’arribada de Vicente Àlamo al cos tècnic del BMG és un reforç importantíssim per al club. La seva experiència i tot el que pot aportar al desenvolupament, no només de les porteres del club, sinó a la resta de jugadores, farà que donem un pas endavant com a club. Els seus mètodes van enfocats a la millora del posicionament en pista i la intel·ligència a l’hora d’identificar la varietat de llançaments, així com la reacció oportuna.

El seu pas pels diversos equips on ha jugat i els seus 21 anys com a professional donarà una quantitat d’experteses que, de ben segur, aprofitarem tots al Club. En definitiva, un superfixatge.

Quins equips creus que poden, en especial, despuntar aquesta temporada?

Al Club, en totes les categories tenim possibilitats d’arribar molt lluny, encara que cada equip té les seves característiques i les seves peculiaritats. Pot ser que es tracti d’un grup amb la majoria de les jugadores de primer any, o que sigui una generació completa de segon any per a totes: sempre esperem el màxim de cadascuna d’elles. Hi ha moltes vegades que mesurem l’èxit per les competicions guanyades, però el que en realitat importa es formar jugadores i que el somni de ser part del primer equip sigui una realitat.

Meritxell Martin Reina

Equip de Comunicació del BM Granollers

Opina

Please enter your comment!
Please enter your name here