El jugador d’hoquei de l’Ametlla del Vallès, Pol Claramunt, després d’haver-se iniciat amb l’equip de la seva escola, el Sek Catalunya, i haver crescut com a jugador al CP Vic, ha iniciat la seva primera temporada oficial com a professional al PHC Sant Cugat. Amb tan sols 20 anys i després d’haver aconseguit els dos títols més importants a nivell nacional en categories inferiors, aquest any ha decidit emprendre un nou projecte a l’entitat del Vallès Occidental amb l’aspiració de créixer com a jugador i d’assolir l’ascens a l’OK Lliga. Claramunt ha tingut una ràpida adaptació a l’equip en el qual ha desplegat un gran joc que s’ha traduït en 10 gols en 15 partits, fet que l’ha convertit en una de les grans sensacions de la segona divisió estatal


Oriol Xicola

L’hoquei, malauradament, és un esport poc reconegut a nivell internacional. Per què et vas decantar per aquest esport?

És curiós, tot i que a Catalunya és el tercer esport més jugat, en el meu àmbit familiar, l’hoquei és un esport poc conegut. Va ser la meva estança al col·legi on estudiava (Sek-Catalunya) en el qual hi havia aquest esport com a activitat extraescolar. De ben petit, era un nen molt mogut i el professor d’educació física els hi va recomanar als meus pares que provés l’hoquei i des d’aquell moment, tot i haver provat esports més tradicionals, vaig decidir decantar-me per ell.

Com bé has esmentat, vas començar la teva etapa al Sek-Catalunya. Com va ser la teva primera presa de contacte amb l’esport?

Sens dubte, la sensació de posar-me els patins i en comptes de caminar haver de patinar va ser el que em va enganxar.  Conseqüentment, a mesura que vas adquirint certa tècnica és quan de veritat comences a gaudir i vaig veure que aquest esport era idíl·lic per a mi.

Un cop vas veure que aquest era l’esport de la teva vida vas decidir canviar d’aires, canviar el col·legi per un dels grans equips a nivell nacional, el CP Vic. Quin va ser el motiu principal per aquest canvi?

Se’m va quedar petit. No deixava de ser un esport extraescolar de col·legi. Al veure que se’m donava mínimament bé, vaig començar a prendre-m’ho en serio. Juntament amb els meus pares vam decidir canviar d’equip, ja que va arribar una edat on vaig veure que se’m donava bé, cada cop era més competitiu i vam valorar que un canvi d’aires seria el millor per al meu futur.  

El CP Vic t’ha fet créixer, t’ha fet evolucionar com a jugador. Com valores la teva estada al club?

Ho valoro molt positivament. Vaig decidir marxar a Vic perquè era un club amb molta història. Un cop allà, em van transmetre molta confiança. Des de ben petit em convocaven amb equips de categories superiors perquè d’aquesta manera pogués progressar més bé i més ràpid. A més a més, en els darrers dos anys al club, em van donar l’oportunitat de jugar amb el primer equip. Va ser una experiència única i considero que el fet d’entrenar amb ells, d’entrenar amb l’elit d’aquest esport, ha fet que estigui on estic actualment. L’hi estic molt agraït al club i sempre serà l’equip que portaré al cor.

Com a títols més destacats al llarg de la teva trajectòria tens a les teves espatlles els dos títols més importants a nivell nacional, el campionat de Catalunya i d’Espanya juvenil. Què sent un després d’aconseguir aquestes fites?

Primer de tot, molta felicitat. L’alegria que hi havia a l’equip era immensa, ja que vam recollir els fruits de l’esforç fet durant tota la temporada. Vas a l’entrenament, rius amb els companys però al cap i a la fi, el que vols és guanyar i per això s’han de sacrificar certes coses. Al veure que tot això es veu recompensat és motiu d’estar alegre i satisfet, tant amb tu mateix com amb l’equip per la feina feta.

Després de la consecució dels títols més importants a nivell formatiu, aquest any has passat a ser sènior i has fitxat pel PHC Sant Cugat. Després de tants anys al CP Vic, com has afrontat aquesta situació i què et va fer decantar per deixar l’entitat vigatana?

Aquest canvi no el tenia previst, no el tenia gens plantejat. Havia acabat la meva etapa formativa a Vic i tenia la idea de continuar jugant-hi, ja que m’oferien jugar tant amb el primer equip com amb el segon.  Ara bé, estudio a Sant Cugat i havia decidit comprar un pis per la zona. Tot i així tenia pensat continuar jugant a Vic. Aleshores, el PHC Sant Cugat es va interessar en mi. És un equip que està a la segona màxima categoria a nivell nacional -Nacional Espanyola-. El fet d’estudiar, tenir residència i poder jugar a Sant Cugat mateix van ser uns factors a tenir en compte.

Va ser una decisió molt complicada, però en aquesta vida s’han de prendre decisions difícils. Hem de mirar el que sigui més òptim per nosaltres. Després d’haver parlat amb els entrenadors del club, em van assegurar una continuïtat, uns minuts que no hagués tingut a Vic i aquest fet em va fer decantar per firmar pel Sant Cugat. La comoditat i el fet de poder créixer com a jugador van ser els motius principals.

Com afrontes la teva primera temporada com a professional?

L’afronto amb molta il·lusió. És una temporada diferent. Durant tota la meva trajectòria havia competit amb gent molt pròxima a mi, gent de la meva edat. Ara tot és diferent per a mi, he començat a jugar amb gent més gran (25-30 anys) i és complicat, hi ha molta competència, és una lliga molt dura.

Sembla que el procés d’adaptació no entra en el teu vocabulari. Ha estat un arribar i moldre. Titular i sent una peça clau des d’un bon principi. En el que portes de campionat ets el tercer màxim golejador del PHC Sant Cugat amb 10 gols. Quin ha estat el motiu d’aquesta tan ràpida climatització a l’equip?

El tema de l’adaptació era quelcom que em preocupava. A l’haver estat jugador d’un sol club tants anys, temia que adaptar-me a un nou estil de joc, als companys, seria complicat. Però al final tot està fluent. Sempre ho comento, ha estat gràcies a com m’ha acollit l’equip que he donat aquest rendiment.

De cada etapa en la teva carrera, amb quins moments et quedes de cadascuna?
  • Sek-Catalunya: Amb els amics. Va ser l’inici de tot.
  • CP Vic: Ambient de club. Només entrar per la porta de pavelló es respirava hoquei.
  • PHC Sant Cugat: Amb els 4 mesos que porto em quedo amb la companyonia de l’equip.

Opina

Please enter your comment!
Please enter your name here