El guanyador 2019 de la Mitja / FOTO: VOTV

El kenyà, amb un temps de 59 minuts i 58 segons, ha estat el vencedor d’una prova marcada per les bones temperatures i pel gran nombre de públic que ha animat els corredors al llarg del recorregut que ha comptat amb prop de 10.000 atletes. Kiptum ha assolit el segon millor temps de la història de la cursa i s’ha quedat a només 32 segons del rècord de Wanjiru. En categoria femenina, la vencedora ha estat la catalana Miriam Ortiz 


En una matinal marcada pel sol i les bones temperatures, s’han complert els pronòstics i l’atleta favorit, el kenyà Abraham Kiptum, ha estat el guanyador, amb total autoritat, de la 33a edició de la Mitja Marató de Granollers amb un temps de 59 minuts i 58 segons. Kiptum, que s’ha desmarcat del grup capdavanter ja a principi de la prova, s’ha quedat a només 32 segons d’assolir el rècord de la Mitja (Wanjiru, any 2008) i ha assolit la segona marca històrica de la competició.

El segon classificat ha estat Edwin Soi, també de Kenya, entrant a meta amb 1 hora i 24 segons, i ha completat el podi l’etíop Teshome Mekonen amb un temps d’1 hora, 1 minut i 40 segons. Carles Castillejo, vencedor de la Mitja del 2012, ha estat cinquè amb un temps de 1 hora, 4 minuts i 50 segons.

Pel que fa a la categoria femenina, la catalana Miriam Ortiz ha estat la vencedora aturant el cronòmetre en 1 hora, 14 minuts i 14 segons. La segona classificada ha estat l’anglesa Jennifer Elizabeh Spink (1 hora, 15 minuts i 24 segons) i ha completat el podi Georgina Schwenning que ha entrat 11 segons més tard. Feia 11 anys que una atleta catalana no guanyava la prova granollerina des del 2008 quan ho va fer Marta Domínguez. En clau vallesana, la garriguenca Sílvia Segura, (1hora, 21 minuts i 54 segons), ha estat l’atleta més ben posicionada, amb una meritòria 7a posició.

Pel que fa a la cursa de 10 km, en la qual hi han participat 680 atletes, el guanyador ha estat Johan Vaz (31 minuts i 49 segons), mentre que en categoria femenina la guanyadora ha estat Alexandra Guade (40 minuts i 39 segons). La cursa més curta, el quart de Mitja (5km) amb més de 300 participants, el vencedor ha estat Eloi Cabezas (17 minuts i 27 segons) i la guanyadora ha estat Jackeline Gómez (21 minuts i 11 segons).

Una Mitja en la qual hi han participat prop de 10.000 corredors que han pogut gaudir d’unes magnífiques temperatures i del caliu dels centenars de persones que els han animat al llarg del recorregut. Un fet que ha volgut destacar un cop més Toni Cornellas, organitzador de la prova: “El magnífic dia que ha fet ha ajudat molt a que hi hagués una gran presència de públic donant suport als corredors. Aquest és un tret distintiu de la nostra cursa respecte les altres”, ha destacat Cornellas als micròfons de VOTV. Una prova que no seria possible sense l’ajuda desinteressada dels més de 1.000 voluntaris que aconsegueixen que, any rere any, la Mitja sigui un autèntic èxit d’organització.


Tots els resultats de la Mitja aquí

Opina

Please enter your comment!
Please enter your name here