FOTO: Lluís Galí

La prova, que va ser un èxit d’organització, va augmentar la participació de les darreres edicions. Pakito Pérez va ser el vencedor de la cursa de 32 km traient més de 10 minuts al segon classificat


INVERSE


Pakito Pérez va guanyar la prova de 32 km amb total autoritat / FOTO: Lluís Galí

Aquest passat diumenge va tenir lloc a l’Ametlla del Vallès la 5a edició de la Puiggraciós Xrace, una cursa de muntanya organitzada per 480run. 350 participants van prendre part a la prova que va transcórrer íntegrament per les muntanyes de l’entorn de l’Ametlla del Vallès, passant per corriols i camins, amb recorreguts tècnics, exigents i divertits i amb paisatges espectaculars que van fer gaudir de valent els corredors. Els participants van optar a realitzar tres possibles recorreguts, un de 32 km (+1.600m), un de 21 km (+1000m) i un d’11 km (+500m).

“La principal novetat ha sigut el canvi d’una part del recorregut de 32 km, aquest any en lloc d’anar cap al Figaró hem anat cap a Riells del Fai pels Cingles de Bertí”, destacava un dels organitzadors de la prova, que va voler posar èmfasi “en el voluntariat que fa possible que es pugui celebrar la cursa”.

Els tres primers classificats de la cursa de 32 km / FOTO: Sandra Illa

Pakito Pérez va ser el vencedor de la prova de 32 km (3 hores, 7 minuts i 23 segons) traient més de 10 minuts al segon classificat, Jordi Alemany de l’UEC Vall del Tenes (3 hores, 17 minuts i 45 segons) i 13 al tercer, Josep Fabrés (3 hores, 20 minuts i 18 segons). Destacar també el sisè lloc a la general de Toni de Arriba, cap d’Inverse Team i organitzador de la Cursa de la Vall del Congost, que va entrar 19 minuts després que el primer i va quedar  segon en la categoria màster major 46: “Faig una bona valoració de la prova, els marcatges i els avituallaments molt correctes i el paisatge pel qual transcorre és espectacular”, apuntava De Arriba a La Jornada del Vallès.

Les tres primeres classificades de la cursa de 32 km /FOTO: Sandra Illa

En categoria femenina, la vencedora va ser la corredora de Figaró, Cristina Martínez, que va creuar la línia de meta amb un temps de 4 hores, 8 minuts i 37 segons. La garriguenca Berta Rodríguez va ser segona entrant 8 minuts després (4 hores, 16 minuts i 34 segons) i va completar el podi la veterana Esther Casas (4 hores, 24 minuts i 1 segons).

Isaac Riera, va guanyar amb total autoritat la prova de 21 km traient 10 minuts al segon / FOTO: Lluís Galí

Pel que fa a la cursa de 21 km, el guanyador va ser Isaac Riera (1 hora, 44 minuts i 17 segons), mentre que en categoria femenina la vencedora va ser Lali Masriera (2 hores, 16 minuts i 24 segons). La prova d’11 km la va guanyar Isma Casadesés (47 minuts i 36 segons) i en categoria femenina la vencedora va ser Sandra Jones (1 hora, 2 minuts i 44 segons).

La representació del club local, Illa Activa, va ser molt nombrosa / FOTO: Sandra Illa

Una cursa, realitzada amb el suport de l’Ajuntament de l’Ametlla del Vallès, que va reunir nombrosos corredors de clubs de la comarca i rodalies com Les Tortugues de La Garriga, o UBOX Crossfit Mataró, entre altres, a banda de comptar amb una gran representació del club local Illa Activa. Tots els participants van destacar la bona organització d’una prova que amb només 5 anys d’existència ja ha aconseguit consolidar-se i ser una de les cites importants pels ‘trail-runners’ de la comarca.

Opina

Please enter your comment!
Please enter your name here