FOTO: Patronat Esports Les Franqueses

El club franquesí a4elkm tornarà a dirigir els entrenaments amb un total de 12 monitors. Dels 60 inscrits d’enguany, un 60% són dones, una xifra que va incrementant any rere any.


Aquest dilluns va donar el tret de sortida la 7a edició del programa Entrena la Mitja a Les Franqueses del Vallès que, un any més, està dirigit pel club franquesí A4elkm. Enguany s’han apuntat un total de 60 corredors que es marquen el repte de preparar-se per la prova de 21 km en 4 mesos. Els entrenaments s’han dividit en tres grups diferents que tindran la tutorització de fins a 12 monitors d’A4elkm. “Per nosaltres és una gran satisfacció ajudar a la gent que es vol iniciar en el món del córrer i vol fer la Mitja”, destaca Rafa Lora, del club de les Franqueses.

Com dèiem, aquest programa compta ja amb una seixantena d’inscrits a les Franqueses i continua obert a noves incorporacions. Enguany destaca que la participació femenina s’ha incrementat i ja arriba al 40% dels atletes que es preparen per la cursa a les Franqueses. Tammateix, les dones que al final participen a la Mitja suposen encara només el 21% del total. Una xifra lluny de la paritat però que s’incrementa exponencialment any rere any.

Els entrenaments són els dilluns, dimarts i dimecres de 8 a 9 del vespre i, durants aquests primers dies està servint per situar els corredors segons la seva experiència. L’objectiu de tots és còrrer la Mitja Marató Granollers-les Franqueses-la Garriga, sencera o el quart de mijta, però també es preparen per a les proves prèvies: el Tast de la Mitja del proper 27 d’octubre i els 10km de les Franqueses del 18 de novembre.

La presentació del program Entrena la Mitja va comptar amb la presència dels responsables de la cursa, Toni Cornellas i Joan Villuendas, de Rafa Lora en nom d’A4elKM i del regidor de l’Ajuntament de les Franqueses, José Antonio Aguilera.

A Granollers i La Garriga també s’organitzen grups d’entrenament del programa Comença a Fer la Mitja, que atrau centenars de vallesans que es marquen el repte d’assolir la mítica prova atlètica del Vallès Oriental.

Opina

Please enter your comment!
Please enter your name here