La prova vallesana ha decidit els Campions d'Espanya de la modalitat de curses verticals

o L’aragonès Daniel Osanz, en categoria masculina, i la basca Virginia Pérez, en categoria femenina, han estat els guanyadors de la prova que tancava la Copa d’Espanya de km vertical

o La prova vallesana ha format part per primera vegada del circuit de curses verticals de la Federació Espanyola  


El poble del Montseny ha estat l’escenari aquest matí de la sortida de la 6a edició de la Sitja del Llop que enguany tancava la Copa d’Espanya de km vertical. Més de 100 participants han pres part a una prova que ha estat marcada per la pluja i la boira des d’un bon inici, una climatologia que ha afavorit els corredors, a diferència de les anteriors edicions en les quals la calor i el sol havien estat protagonistes.

sitjaLa cursa, de 6,6 km i amb 1.185 metres de desnivell positiu, ha combinat pistes i corriols amb l’arribada a l’emblemàtic Turó de l’Home a 1.705 metres d’altitud. El primer a creuar la línia de meta ha estat el júnior Daniel Osanz, de la Selecció Aragonesa amb un temps de 48 minuts i 19 segons. En categoria sènior el guanyador ha estat Manuel Rutllán de la Federació Balear aturant el cronòmetre en 50 minuts i 13 segons. Només 22 segons després ha creuat la línia de meta Kiko Navarro, un temps que li ha valgut per proclamar-se campió de la Copa d’Espanya de km vertical.

En categoria femenina ha guanyat la basca Virginia Pérez que, a més, també s’ha proclamat campiona d’Espanya. Pérez ha estat l’única corredora capaç de baixar de la hora, amb un temps de 59 minuts i 11 segons: “Avui el dia no ha acompanyat molt, el camí era com un riu però m’ha agradat molt la prova”, ha destacat a La Jornada del Vallès. La seva màxima competidora pel títol, Laura Sola ha entrat dos minuts més tard quedant segona tant a la cursa com a la Copa. Ha completat el podi Victoria Santamaría, de la Selecció de Castella i Lleó amb un temps d’una hora, 3 minuts i 54 segons.

“He gaudit molt del paisatge, tot i la boira i la pluja, és preciós, una pujada molt forta però permetia córrer, una pena la pluja perquè des de dalt haguéssim vist unes grans vistes, però ha estat molt bé”, destacava un dels corredors vinguts d’Astúries, Martín Álvarez. També hi han participat corredors de la Selecció basca, de la Selecció andalusa, corredors d’Aragó, de Navarra i de Cantàbria, entre altres.

 

L’apunt

El nom de la cursa ve d’una gran pedra megalítica amb gravats que daten del neolític, que es va recuperar d’una paret d’una antiga cabana de pastor situada al Pla de la Calma i que ara es troba al poble del Montseny.

 

Opina

Please enter your comment!
Please enter your name here