L’entitat roquerola arriba als seus 20 anys de vida amb un total 110 jugadores dividides en set equips diferents


El Club de Futbol La Roca Penya Blanc Blava va néixer el 1997 arran de la insistència d’un grup de noies de La Roca del Vallès de formar un equip femení. “Van venir a parlar amb el club per proposar-nos la idea de crear un conjunt femení. Els vam respondre que, si aconseguien portar una llista amb un nombre significatiu de jugadores, iniciarem el projecte. I així va ser com va començar tot”, recorda el coordinador de l’entitat, Fernando González.

Als seus vint anys de vida, el club travessa un gran moment esportiu, ja que compta amb 110 futbolistes i un total de set equips. L’objectiu de l’entitat és intentar aconseguir que les jugadores comencin a jugar a futbol en la seva etapa d’Escoleta. “Volem que s’apuntin al club quan més aviat millor, amb cinc o sis anys, perquè puguin créixer amb nosaltres. En aquest sentit, el projecte #Orgullosa, impulsat per l’FCF, ajuda a que les noies vegin més futbol i tinguin més eines al seu abast per poder practicar-lo. Estem treballant en el camí correcte per seguir creixent”, assegura González.

“Vaig començar a jugar a futbol al meu poble, a Lliçà d’Amunt. Érem un grup d’amigues que només entrenaven i jugaven partits de tant en tant. Al tercer any vam disputar una lliga del Vallès Oriental amb quatre equips masculins. La següent temporada ja vam jugar en una lliga íntegrament femenina”, assegura una de les jugadores del club, Victòria Rincón, qui manifesta que “el futbol femení necessita més atenció per part de tothom. No té el mateix seguiment que el futbol masculí i hem de treballar tots junts per intentar que això canviï. Estic convençuda que amb #Orgullosa donarem un pas endavant”, destaca.

En aquesta línia s’expressa una altra jove futbolista del club, Berta Sánchez, qui reconeix que “els meus inicis en el món del futbol van ser en un equip masculí de Les Franqueses del Vallès. Ara, a la Roca, em trobo més còmode jugant només amb noies”. A més, Sánchez afirma que “el que més m’agrada de jugar a futbol és conduir la pilota, regatejar-me a les rivals i marcar gols. M’encanta xutar les faltes i els penals. Em sento #Orgullosa de ser futbolista”.

Opina

Please enter your comment!
Please enter your name here