El 41 Team, d’Aleix Espargaró -que no va poder participar-, va guanyar la prova amb els pilots Luengo, Ibañez, Loez i Vico, reconegut pilot de motocròs, que van realitzar un total de 486 voltes


Després de 24 hores seguides rodant al límit sense parar, només per repostar, l’equip 41 Team de Garcia Vico, amb un total de 486 voltes, 51 més que en la darrera edició, es va proclamar guanyador de la 37a edició de les 24 Hores Internacionals de Resistència en Ciclomotors de la Vall del Tenes- Gran Premi Barnasfalt, celebrades aquest cap de setmana al circuit del Pinar de la Riera de Lliçà d’Amunt.

Durant tota la prova, l’equip guanyador format per Garcia Vico, Luengo, Loez i Ibañez ha ocupat els primers llocs de la classificació de la cursa de resistència, en la que enguany han sortit, finalment, 35 equips i 140 pilots. El primer lloc el van assolir a les 12 de la nit i el van conservar fins a la victòria final. L’equip 41 Team va ser, a més, el guanyador de la categoria de ciclomotors del Grup 3.

L’equip favorit inicialment, el Gass Racing capitanejat per Oriol Mena, guanyador de les 4 darreres edicions, va acabar en desena posició degut a problemes mecànics, tot i que es van endur el premi a la volta més ràpida. El segon classificat va ser l’equip Powerad by JG amb els pilotes Batlles-Batlles-Tillo i Mataró a 4 voltes dels guanyadors; els tercers van ser l’Autoescola Granollers Motos MRW.

Per altra banda, el Team Duran-Bugada Neta es va emportar el primer premi de la categoria de la Vall del Tenes i l’equip francès 2F/Mmr France, el primer de la categoria internacional i 8è de la general. Organització i públic van coincidir a ressaltar la categoria dels equips participants -pilots, mecànics i motos-, obligats, en tot moment, per les característiques de la prova, a competir al màxim de les seves possibilitats per mantenir-se a la cursa.

Del total de 35 equips que van prendre la sortida dissabte a la tarda, 29 van superar les 400 voltes. Tots els equips van demostrar un excel·lent nivell de pilotatge, rodant amb seguretat en un circuit de terra molt tècnic i competitiu amb nombrosos revolts, canvis de rasants i irregularitats de terreny. La resistència, velocitat en el canvi de pilots, en el repostatge i per descomptat una bona estratègia d’equip els van permetre a tots ells finalitzar la prova. Molt lloat pels pilots va ser la posada en marxa per primer any del sistema de reg automàtic que ha fet disminuir, juntament amb la climatologia d’enguany, la quantitat de pols.

Nou èxit de públic

Un any més aquesta cursa, única per la seva durada a la categoria de ciclomotors ha estat un èxit de públic. L’atractiu i l’espectacle d’aquesta prova han afavorit la seva popularitat la qual arriba ja més enllà de Catalunya, portant fins la graella de sortida i com a públic, tal i com ha passat en aquesta edició, equips i aficionats de diferents punts d’Europa com Itàlia o França.

Durant tot el cap de setmana, milers de persones es van apropar fins al circuit de Lliçà d’Amunt per a seguir en directe la prova i participar en les múltiples activitats que el Grup 24 Hores, organitzadors de la cursa, van programar des de divendres. Aquestes van fer que les 24 hores fossin una gran festa lúdica i esportiva participada i celebrada per tots, on el gran espectacle de resistència de motocicletes i pilots, el soroll estrident dels motors, l’olor de benzina, i la diversió, van brillar amb llum pròpia.

El president del Grup 24 Hores, Francesc Padró va felicitar a tots els equips participants i també als voluntaris, prop de 200, que dia i nit i durant tots els mesos previs a la prova, han treballat per a l’èxit de la cursa. Tots ells també han rebut el reconeixement de l’alcalde de Lliçà d’Amunt, Ignasi Simón: “L’organització i els col·laboradors són incansables i la seva implicació és exemplar. Els estem molt agraïts per aquest gran espectacle”, assegurava Simón.

Opina

Please enter your comment!
Please enter your name here