La Granollers Cup, que organitza el BM Granollers i la Fundació BM Granollers, es disputarà del 28 de juny al 2 de juliol a la capital vallesana, les Franqueses del Vallès, Canovelles i Vilanova del Vallès


La 19a edició de la Granollers Cup comptarà aquest any amb la participació de 352 equips, és a dir, prop de 5.000 jugadors i jugadores d’arreu del món. Enguany cal destacar el gran augment d’equips catalans que s’hi han apuntat, a més de la participació internacional, especialment de països nòrdics (Noruega, Suècia i Dinamarca), que cada any són els que gaudeixen de més presència internacional a la competició. La suma d’equips inscrits ha crescut gairebé un 40 % en els últims cinc anys. 16 països de quatre continents seran presents en aquesta edició de la Granollers Cup: Alemanya, Canadà, Colòmbia, Dinamarca, Finlàndia, França, Islàndia, Israel, Corea, Marroc, Noruega, Portugal, Rússia, Suècia i Suïssa, a banda dels equips estatals i catalans.
 
Noruega és el país més representat amb 38 equips femenins i 15 de masculins. La comunitat autònoma més nombrosa és Madrid, amb 16 equips masculins i 8 de femenins. Per primera vegada la Granollers Cup tindrà una padrina internacional, la jugadora noruega Nora Mork, una de les millors del món. Amb la selecció absoluta s’ha proclamat campiona del món (2015), tres vegades campiona d’Europa (2010, 2014 i 2016) i es va penjar la medalla de bronze en els últims Jocs Olímpics de Río, on va ser la màxima golejadora. Mork anirà acompanyada de Ferran Solé l’exjugador del Balonmano Granollers que aquesta temporada ha militat al conjunt francès del Toulouse i que ha estat escollit millor jugador de la lliga francesa. Com ja és tradició, els dos padrins seran els encarregats de donar la benvinguda als centenars de jugadors a la festa de benvinguda que tindrà el seu punt de sortida a la plaça de la Porxada el proper 28 de juny.

Opina

Please enter your comment!
Please enter your name here