Enguany la Mitja de la cursa de muntanya de la Vall del Congost tindrà un recorregut de 23 km i els participants, com en la Marató, pujaran la pujada més forta del recorregut, Serra Madrona, coneguda popularment com ‘la muerte’


Quan queden poc més de 6 mesos perquè tingui lloc a Aiguafreda la 21a edició de la cursa de muntanya de la Vall del Congost, l’organització de la cursa ja ho té tot preparat de cara a la nova edició, en la qual vol fer un pas endavant. De moment, les inscripcions ja estan obertes: es poden fer fins al 12 d’octubre a Ríos Running Les Franqueses i posteriorment ‘on-line’ a la web de 9hsports.

La principal novetat de l’edició d’enguany serà la variació del recorregut de la Mitja Marató, que deixarà de ser una Mitja, i és que tindrà 23 km de distància. Fins ara, al km 19,5 es dividien les dues curses, però en l’edició d’aquest any totes dues pujaran la que els darrers anys ha estat la pujada més forta del recorregut de la Marató, Serra Madrona, popularment coneguda com ‘la muerte’, que té un desnivell de prop del 30%. Serà un cop finalitzada la dura pujada a Serra Madrona que els corredors de la cursa de 23 km ja es desviaran i agafaran un corriol per baixar cap a Aiguafreda i completar la prova.

Marató idèntica i canvis en les sortides

Per altra banda, el recorregut de la Marató serà igual que en les darreres edicions: “És un circuit que ja està consolidat i creiem que els atletes que han vingut els darrers anys volen baixar el seu propi rècord. Si la prova està en 4 hores i ve algú a intentar baixar-la és un al·licient i per això decidim no tocar-lo”, va apuntar Toni de Arriba, principal organitzador de la prova.

En l’edició d’enguany, les dues proves tornaran a sortir per separat, a diferència de l’any passat, que van sortir de forma conjunta: “Reconeixem que va ser un error, encara que no s’hagués anul·lat la Marató per la pluja haguessin sortit juntes, perquè vam creure que degut al 20è aniversari i hauria més ambient a la sortida, però tornarem als orígens i a les 7h sortirà la Marató i a les 8,30h la Mitja”, va destacar de Arriba. La localització de la sortida també pot ser un dels canvis, i és que l’organització té previst fer-la al passeig Catalunya, un lloc més ampli on ja la va fer el 2008, però encara s’ha de confirmar.

Una cursa feta per corredors

Si per una cosa destaca la Cursa de la Vall del Congost, a part de la bellesa del recorregut i de la duresa de la prova, és per la bona organització. L’Associació de Corredors de La Vall del Congost fa anys que organitza la prova amb un èxit absolut: “El fet que la prova la preparem persones que hem estat corredors tota la vida fa que sigui una cursa totalment pensada pels corredors en tots els aspectes”, explicava Toni De Arriba. Així mateix, el principal organitzador de la prova va destacar el bon marcatge de la cursa i el gran nombre d’avituallaments: “Els corredors vull que vinguin amb la mentalitat que és una cursa de muntanya ben preparada i, per tant, no cal que portin res. Hi ha 12 avituallaments, he fet moltes vegades el recorregut, l’he preparada jo i allà on pararia a beure hi ha un avituallament, és més, quan passes el km 30 cada 2 km n’hi ha un”, va destacar De Arriba.

Opina

Please enter your comment!
Please enter your name here