El Sead Sirco és un jugador bosnià de 19 anys, que fa 9 temporades que disputa la Granollers Cup. Les edicions del 2010 i del 2011 les va jugar amb el seu equip de Bòsnia, el Visoko, unes edicions en les quals va fer amistat amb jugadors de l’AE Handbol Les Franqueses. Fruit d’aquesta  amistat, el jugador disputa enguany la seva setena edició del torneig defensant els colors del conjunt de les Franqueses del Vallès. Una història que demostra els vincles que tenen lloc els dies de la competició


La Granollers Cup és molt més que un simple torneig internacional d’handbol. La convivència durant 4 dies entre jugadors i equips de tants països diferents ocasiona que es produeixin històries increïbles. Una d’elles és la del Sead Sirco, un jugador bosnià que va participar en les edicions del 2010 i el 2011 amb el seu equip, el Visoko, el conjunt d’una ciutat del costat de Sarajevo. En aquelles dues edicions de la Cup, Sirco va fer amistat amb diferents jugadors de l’Associació Esportiva Handbol Les Franqueses i des del 2012, no s’ha perdut una sola edició de la Cup, defensant des de llavors els colors del conjunt franquesí.

“La relació tant esportiva, com personal, com familiar, amb el Sead Sirco, va començar a la Granollers Cup del 2010. A les pistes del pàrquing del Palau d’Esports, un dels meus fills, l’Eduard, acabava de sortir d’un partit que anaven guanyant i van acabar perdent i el Sead es va acostar a ell perquè el va veure plorant i li va donar ànims dient-li que no patís, que només era un esport i una competició i que tot aniria bé”, explica l’expresident de l’AEH Les Franqueses, Rafael Rosario, d’un fet que va ser l’inici d’una llarga relació entre el jugador i el club franquesí.

El següent any Sirco va tornar a participar amb el Visoko a la Cup i l’amistat entre el jugador bosnià i els jugadors de Les Franqueses es va consolidar. Així, després d’haver compartit àpats i diferents moments en aquella Cup del 2011, Rafael Rosario, president llavors del club franquesí, va saber que l’any següent l’equip del Sead no participaria a la Cup: “L’any 2012 no tenia equip per jugar a la Cup i Rafael Rosario em va enviar un missatge per si volia venir a jugar”, explica el jugador bosnià que va rebre la invitació amb la màxima il·lusió. “Els meus fills van fer molta amistat amb el Sead i em van demanar que el convidés, vam moure fils, ens vam posar en contacte amb l’ambaixada de Bòsnia, vam arreglar els papers a nivell de federació i aquell any ja li vam enviar l’equipació, i fins el dia d’avui que cada any repeteix; porta jugant  la Cup des d’infantil fins a júnior aquest mateix any”, assegura Rosario.

Una promesa de l’handbol bosnià

Tot i els seus 19 anys, Sirco ja competeix amb el primer equip del Visoko, un dels conjunts amb més prestigi de Bòsnia i Hercegovina amb el qual s’ha proclamat subcampió de la copa d’handbol del seu país. Abans de venir a la Cup d’aquesta temporada, el jove ha estat dues setmanes a Vic, a la casa de l’Aniol Raurell, jugador de l’AEH Les Franqueses que també va conèixer a la cita granollerina del 2012. Aquests dies Sirco ha estat entrenant equips inferiors del club de la capital osonenca: “Pels nens del Vic portar jugadors d’aquest nivell a la ciutat i poder entrenar amb ells va ser una gran experiència. I sobretot per una ciutat en la qual l’handbol no està tan desenvolupat com seria aquí Granollers. A banda, com que és una gran persona, els nens van quedar encantats d’ell“, assegura Raurell, que temps enrere havia anat a visitar el Sead a Bòsnia.

En els 6 anys que porta defensant els colors de l’equip de Les Franqueses a la Cup, Sirco ha tingut diferents companys, però sempre s’ha adaptat a l’equip i ha tingut una gran acollida per part de tots ells: “Els jugadors sempre m’han tractat molt bé, m’han rebut amb els braços oberts i tinc molt bones paraules per tots ells”, assegura. 

El bosnià que juga de primera línia i destaca en defensa, està demostrant el seu gran nivell en els dos primers partits que porta jugats en aquesta Cup. 5 gols en el primer i 2 en el segon, amb nombroses assistències que han permès l’equip sumar dues victòries. “El Sead a Les Franqueses és un més. Per nosaltres que repeteixi any rere any és una bona experiència i una bona senyal ja que mostra que està a gust”, assegura Pol Llopart, entrenador de l’equip júnior de l’AEH Les Franqueses. Sirco s’ha guanyat l’estima de totes les persones amb qui ha compartit tantes edicions de la Cup: “És una persona magnífica amb un talent espectacular”, assegura Aniol Raurell.

En tots aquests anys que ha vingut al Vallès Oriental a disputar un dels tornejos formatius més importants del món, el jove jugador s’ha allotjat a casa de la família Rosario, que l’ha acollit amb els braços ben oberts: “És un més de la família, és com un fill per mi i per la meva dona, i pels meus fills és com un germà. S’ha adaptat molt bé, ha après castellà amb molta facilitat sense anar l’escola, és curiós perquè l’ha après mirant la sèrie ‘Los Serrano’; comença a entendre ja quelcom de català, és un noi encantador i una molt bona persona”, destaca Rafael Rosario.

Un cop acabi la Granollers Cup, Sirco tornarà a Bòsnia on, a part de jugar a handbol, estudia primer de dret. El seu somni, però, és ben clar: poder venir a viure i a estudiar aquí Catalunya amb la seva segona familia i “jugar amb l’AE Handbol Les Franqueses tota la temporada”.Jornada1070x75

Opina

Please enter your comment!
Please enter your name here