L’inici de lliga en el futbol territorial marca l’arrencada la nova campanya de la Federació Catalana de Futbol, amb el desplegament de la pancarta i i l’ús de la pilota quadribarrada en tots els partits

Aquest cap de setmana ha començat la campanya  ‘Tots som un equip’, coincidint amb l’inici de lliga en el futbol territorial català, en tots els grups de Primera, Segona i Tercera Catalana, i el Grup 10 de Quarta Catalana. El projecte, amb una inversió d’1.231.786,63 euros en el primer curs i continuïtat en el temps, està dirigit a un total de 936 clubs de les categories de Primera, Segona, Tercera i Quarta Catalana en futbol, a més de les categories de la Divisió d’Honor Catalana, i la Primera, Segona i Tercera Catalana de la Lliga Catalana de Futbol Sala, que donaran el seu tret de sortida a partir del dia 5 d’octubre.

Els principals objectius del projecte és la millora de la gestió interna dels clubs amb equips d’aficionats en matèria de règim documental, i la promoció de l’esport en joves i del futbol base, afavorint el pas de Juvenil a Amateur. Alhora, també vol contribuir en la millora de la salut dels esportistes que practiquen futbol en aquestes categories, així com la promoció del joc net, amb la reducció del nombre d’amonestacions per partit, i el comportament ètic a la instal·lació esportiva.

En el cas d’aquest dissabte i diumenge, fins a 467 equips de les categories que es posen en marxa disputaran els partits amb la nova pilota oficial groga quadribarrada arreu del territori català, mentre que en els instants previs als encontres es desplegarà la pancarta ‘Tots som un equip’.

Pel que respecta al futbol, aquesta innovadora iniciativa inclourà fins a sis línies d’ajudes econòmiques, no excloents entre si, a les quals podran optar els clubs que compleixin amb els requisits exigits. D’aquesta forma, les entitats comptaran amb bonificacions de les quotes d’inscripció; bonificacions del cost del rebut arbitral; ajut econòmic pels desplaçaments segons el calendari; bonificacions aplicades a la quota de la Mutualitat; ajuts en material esportiu; i premis per la promoció del Joc Net. En aquest sentit, l’equip de cada grup que vegi menys targetes al llarg del campionat serà guardonat amb el premi Joc net, amb una dotació econòmica de 1.000 euros, en acabar la temporada. Al seu torn, el segon equip de cada grup amb un menor nombre d’amonestacions rebrà un premi de 500 euros. Així doncs, hi haurà dos guanyadors per categoria.

En futbol sala, els clubs gaudiran d’ajut en la quota d’inscripció; ajut econòmic en el pagament de la quota arbitral; bonificació de les quotes de la Mutualitat, per a tots els futbolistes; i ajut en material esportiu, en la totalitat de les categories sènior masculí de la Lliga Catalana de Futbol Sala.

Aquestes ajudes econòmiques aniran vinculades a l’adhesió del Codi Ètic de l’FCF per part del club beneficiari, que s’haurà de comprometre a difondre’l entre totes les persones que formen part de l’entitat, és a dir, futbolistes, tècnics, directius, aficionats, etc. D’aquesta manera, la campanya ‘Tots som un equip’ condicionarà el lliurament de determinats ajuts econòmics a canvi de complir aquests objectius, entre d’altres. Així mateix, estableix la continuïtat d’altres campanyes iniciades en temporades anteriors per la Federació Catalana de Futbol.

Opina

Please enter your comment!
Please enter your name here