Des de demà i fins diumenge Granollers serà l’epicentre de l’handbol base mundial. Més de 5.000 jugadors dividits en 367 equips, de 22 països diferents, competiran en la que serà la 18a edició de la Granollers Cup. Una edició de rècords, en la qual hi formen part conjunts de quatre continents, que demà viurà la inauguració a la plaça de la Porxada


Durant quatre dies, d’avui fins al 3 de juliol, jugadors i jugadores, de fins a 20 anys, d’arreu del món competiran a Granollers, les Franqueses del Vallès, Canovelles i Vilanova del Vallès en la 18a edició de la Granollers Cup. Els joves, allotjats a escoles, càmpings i hotels de la comarca, ompliran els carrers de la ciutat amb la il·lusió de competir en el torneig d’handbol base més important del sud d’Europa. Durant la seva estada aprendran i conviuran amb nois i noies de diferents països, i gaudiran d’un intercanvi cultural que alhora els enriquirà com a esportistes.

Rècord d’inscripcions: 376 equips participants

L’edició de 2016 serà la que més equips reunirà de tota la història de la Granollers Cup: gairebé 380 conjunts gaudiran de l’handbol a la ciutat vallesana, el que suposa prop de 5000 jugadors i jugadores d’arreu del món. Enguany s’ha incrementat molt la participació internacional i catalana, mentre que la nacional es manté estable. La suma d’equips inscrits ha crescut gairebé un 68% en els últims cinc anys, i s’ha duplicat el nombre de jugadors que competien fa deu anys, especialment el sector internacional de la competició.

22 països de 4 continents diferents representats

L’edició del 2016 és la que més representació internacional presenta. Enguany hi participaran països que no ho varen fer l’any passat, com Àustria, Bèlgica, Corea del Sud, Dinamarca, Escòcia, Guatemala, Suïssa i Uruguai (tot i que ja s’havien registrat en
edicions anteriors). La resta de països inscrits són Nigèria, Egipte, Rússia, Islàndia, Alemanya, Canadà, Bòsnia, Portugal, França, Noruega i Suècia. Hi ha dos països que participaran el 2016 que no ho havien fet abans: Israel i el Marroc. Per altra banda, el país més representat és Noruega amb 51 equips i hi també hi seran 11 comunitats autònomes presents.

Paritat entre equips masculins i femenins

Enguany la participació masculina i femenina segueix gaudint d’una certa igualtat: el 57% dels inscrits són jugadors i el 43% restant, jugadores. Cal tenir en compte, però, que els grups internacionals són els que més equips femenins aporten, amb un 55% del total del seu registre. Noruega, per exemple, és el país que més jugadors aporta. La Comunitat de Madrid i el País Basc són, juntament amb el territori català, les comunitats autònomes amb més representació femenina. Així, 216 són equips masculins i 160, femenins.

Arbitratges de primer nivell

La Federació Espanyola d’Handbol (RFEBM) ha organitzat, juntament amb el BM Granollers, un curs per a àrbitres joves de tot el territori. Els col·legiats arbitraran partits de la Granollers Cup com a part de la seva formació i seran avaluats per la mateixa RFEBM.
La resta dels àrbitres pertanyen a la Federació Catalana d’Handbol (FCH). Tanmateix, hi haurà parelles arbitrals provinents d’Egipte, Rússia, Suècia, França i Noruega, entre d’altres.

Més de 300 partits al dia en 16 pistes diferents

Durant els dies de competició s’habiliten pistes de joc a diversos punts de la ciutat de Granollers, Les Franqueses del Vallès, Canovelles i Vilanova del Vallès. Cada dia es jugaran més de 300 partits de les diferents categories (gairebé 1200 en total), i cadascun durarà 30 minuts. Tanmateix, el torneig està estructurat de manera que tots els equips juguin un mínim de 5 partits a la fase de grups, a més dels quarts, semifinals i final, i així gaudeixin d’un veritable ritme de competició.

Novetats en la cerimònia d’inauguració

Aquest any, la cerimònia d’obertura de la Granollers Cup serà diferent a la d’altres anys: serà especial, anirà un pas més enllà de la de les darreres edicions. Es tracta d’un espectacle de dues parts amb celebritats de l’handbol, confeti, llums ràpides, música alta i una explosió de sorpreses. Enguany, els padrins de la Cup seran el jugador del FC Barcelona, Viran Morros i Marta Mangué, jugadora internacional de la selecció espanyola.

Opina

Please enter your comment!
Please enter your name here