El 4 de setembre tindrà lloc a Figaró la segona edició de la cursa de muntanya ‘Camins al Bac’. La bellesa del seu recorregut, que transcorre pel Sot del Bac i els Cingles de Bertí, entre altres, és el principal al·licient d’una cursa que va ser un èxit d’organització i participació ja en la seva primera edició. Els participants tenen l’opció de formar part d’un dels tres recorreguts de la cursa (23 km, 10 km o 5 km)


El Club Esportiu Senglars Trail Running de Figaró organitza per segon any consecutiu la cursa de Muntanya ‘Camins al Bac’. La prova, que tindrà lloc el 4 de setembre, transcorre majoritàriament per corriols i destaca per la bellesa del seu recorregut amb unes vistes fantàstiques i un circuit ràpid i explosiu, que tornarà a fer gaudir de valent els participants. Com en la primera edició, en la qual hi van participar prop de 300 corredors, la organització ha preparat tres circuits diferents, un de 5km, un de 10 km i un de 23, tots ells amb sortida i arribada a les piscines de Figaró. Els trabucaires de Figaró seran els encarregats de donar la sortida de les tres proves.

23 km i 1.100 m de desnivell positiu

La primera sortida, a les 9h del matí, serà la de la prova més dura, la de 23 km, dos km més que l’any passat i amb un desnivell positiu de 1.100 m. La prova consta d’un 60% de corriols, un 30% de camins i un 10% d’asfalt, i és que després de la sortida la prova transcorre 1,5 km pel centre de Figaró. És la prova més exigent de les tres, però a la vegada la més agraïda, ja que passa pel Sot del bac, puja fins a la Trona, passa pels Cingles de Bertí, el Santuari de Puiggràcios i, tot plegat, amb un recorregut i unes vistes espectaculars en molts trams. La cursa comptarà amb 3 avituallaments i el temps màxim per completar-la és de 4 hores.

10 km i 430 m de desnivell positiu

La segona sortida, a les 9,10h, serà la de la prova de 10 km amb un desnivell positiu de 430 m i com l’anterior, amb un 60% de corriols, un 30% de camins i un 10% d’asfalt. En aquesta distància, el circuit també passa per pujar el Sot del Bac fins al tap del Xampany que ja és l’equador de la prova. Posteriorment, just sota la Cuspinera, el turó de Figaró, hi haurà l’únic avituallament del recorregut. A partir d’aquí, el camí és de baixada fins a Can Oliveres i en el darrer km ja es coincideix amb la resta de curses fins a l’arribada. El temps màxim per completar la cursa és de 2,30 hores.

5 km i 170 m de desnivell positiu

La darrera sortida, a les 9,20h serà la de la prova de 5km amb un desnivell positiu de 170 m i amb un 50% de pista, un 40% de corriols i un 10% d’asfalt. Com les altres proves passa els primers 1,5 km pel centre de Figaró i creua el riu però no puja al Sot del Bac sinó que segueix per pista amb unes vistes fantàstiques al poble fins arribar a Can Oliveres i ja fa l’últim km de baixada que coincideix amb la resta de curses fins a l’arribada. El temps màxim per completar la cursa és de 1,30 hores.

Una prova feta per corredors

El Club Esportiu Senglars Trail Running organitza la prova amb l’objectiu de fer gaudir al màxim els participants: “Ens apassiona córrer, tenim aquest recorregut molt per la mà i intentem que sigui molt atractiu. Correm i competim i sabem l’exigència que necessita el corredor”, apuntava a la Jornada del Vallès Cristina Martínez, una de les organitzadores, que va voler destacar “la bellesa del Sot del Bac, el gran nombre de corriols i les vistes fantàstiques de la cinglera”.

Les inscripcions estan obertes fins el dia 2 de setembre al portal web de la prova: www.caminsalbac.com.

La dada
Marc Solé i Eli Gordón van ser els vencedors de la cursa de 21km de la 1a edició

Opina

Please enter your comment!
Please enter your name here