Un renovat BM Granollers B, entrenat per Sergio Pozo, es manté al liderat del grup D de Primera Nacional, però demana més seguiment al club i a l’afició


Meritxell Martín Reina

Sergio Pozo, tècnic del BM Granollers B, ha agafat el timó per tercer any consecutiu i s’enfronta a una nova temporada contra vent i marea amb aquest equip. Aquesta vegada s’ha llançat al mar amb la companyia de Sergi Lluís (fisioterapeuta i 2n entrenador) i de Joan Rivell, tot dirigint un equip del tot renovat. Enguany, el conjunt ha tingut 11 incorporacions, degut al mateix nombre de baixes respecte del que era el grup del darrer any. Tot i això, el BM Granollers B segueix comptant amb una qualitat única, la d’una composició amb majoria de jugadors de la pedrera granollerina.

El grup va començar la temporada amb una nova dinàmica d’equip i adaptant-se als jugadors nous. Un conjunt amb diferents generacions que s’havia d’integrar de la millor manera possible per a poder donar els millors resultats. A paraules del tècnic Sergio Pozo, l’adaptació va ser més fàcil del que es podia esperar: “El treball de David Ginesta, entrenador de la base i de gran part del meu equip actual, ha sigut quelcom molt important. És un entrenador amb el que seguim una línia d’entrenament molt similar i això va facilitar la integració i el treball de grup inicial per a l’arrancada”. I és que els joves ja van oferir bones sensacions des de l’inici; un bon exemple n’és el torneig de pretemporada disputat a Lanzarote, on el conjunt va perdre únicament un dels encontres. Segons Pozo el plantejament inicial era molt clar i depenent de com anés la primera volta, el grup miraria amunt, o per contra, faria una feina més enfocada als joves. Tot i això, la premissa era només una, calia guanyar el màxim de rivals possible.

Ja immersos en lliga, l’equip de Pozo també va tenir una bona arrencada tot aconseguint 3 victòries consecutives contra 3 dels equips més forts, Sant Esteve Ses Rovires, el CH Montcada, i el CH Palautordera. A data d’avui, i finalitzada la primera volta, el conjunt ha acumulat fins a 13 victòries i una única derrota. Indubtablement, el tècnic la valora amb nota d’excel·lent. L’equip ha mostrat una molt bona versió en atac, amb una circulació de pilota molt ràpida i amb moltes alternatives. La defensa es va ajustant els moviments mica en mica i, de ben segur, ens donaran una varietat més amplia d’opcions”, comenta el tècnic. kh7-bm-granollers1-696x374

Estem davant d’una molt bona tasca d’un grup jove, però que creix amb maduresa i responsabilitat. Un grup que és tot un repte per a qui el vulgui conduir. I és que cal tenir present la dificultat de direcció d’un conjunt en què la meitat de l’equip no hi és durant la majoria de les sessions setmanals. Aquest fet, és degut a que molts dels jugadors entrenen amb el primer equip del Fraikin BMG. Pozo pot comptar amb tots els seus efectius únicament els dijous i els divendres, dies dedicats a la preparació de partit. No obstant això, durant aquests dies, els jugadors que també entrenen amb el Fraikin ho fan amb el 1a Nacional tot doblant entrenaments. Segons el tècnic: “Durant aquestes sessions el rendiment d’aquests jugadors no és el mateix per la càrrega física amb la que vénen. Per contra, durant el partit del cap de setmana la seva millora per la combinació d’entrenaments es fa notòria i ajuda molt al rendiment del conjunt del grup”.

Com en les 2 passades temporades, Pozo és conscient de tot el que implica estar al capdavant d’un grup com aquest i es serveix de la seva formació com a docent per a realitzar-ho amb èxit. El fet de tractar amb persones i alumnes durant el seu dia a dia, l’ajuda a entendre moltes de les situacions de l’equip i de com els jugadors es poden sentir. Un altre precedent a tenir en compte és el fet de que es tracta d’un tècnic que també va jugar a les files del mateix equip en el seu moment. Això, fa que conegui de sobres el seu funcionament. “Crec que puc transmetre el perquè de l’existència d’aquest equip. Un equip que està per a ajudar el Fraikin quan ho necessiti i per a gaudir quan es jugui per la nostra lliga. Aquesta és la idea”. Pozo afegeix, a més, la importància de ser un bon “gestor de grup”: “Crec que és una de les claus i que se’m dóna prou bé. El dia que aquesta metodologia deixi de funcionar, serà el fi d’equips com aquests”. sergio-pkh7bmgr

Les bones sensacions d’aquesta primera etapa només fan que l’equip tingui més ganes d’handbol i de continuar la lluita per a seguir sumant. L’equip i futur del Fraikin BM Granollers es deixa la pell en cada entrenament i partit per a seguir creixent i esdevenir millors durant el 2017. “Intentem que el nostre dia a dia sigui com el d’un equip professional tot i que no ho som; per a mi, aquesta és la veritable raó de seguir”, apunta Pozo.

El BM Granollers B porta 2 anys consecutius guanyant la lliga de Primera Nacional. Tot i això, la motivació i les ganes de seguir essent els millors no han cessat en cap moment i bé mereixen el reconeixement i seguiment que toca. Jugadors i tècnics demanen al nou any més suport per part del club granollerí i conviden a l’afició a omplir les grades i venir a gaudir més dels seus partits.

Opina

Please enter your comment!
Please enter your name here