L’alpinista de Parets del Vallès va ser premiat per la seva trajectòria en la promoció dels valors de l’esport i pel seu actual projecte al capdavant d’ONAT Foundation


L’Associació Catalana de Dirigents de l’Esport va celebrar aquest passat divendres 1 de març, la Nit del Dirigent. Un sopar celebrat al Club de Polo de Barcelona en el qual l’entitat va entregar els seus premis anuals. Enguany l’alpinista paretà, Sergi Mingote, ha tingut protagonisme per partida doble. D’una banda pel seu projecte esportiu que l’ha portat a coronar tres de les muntanyes més altes del món en tan sols 72 dies, i que el mes  d’abril el portarà a intentar encadenar de manera consecutiva l’Everest i el Lhotse, sense la utilització d’oxigen artificial. L’alpinista està cada vegada més a prop d’aconseguir un nou Rècord Guinness.

Aquest va ser el preàmbul que dictaminava que havia estat guardonat en la categoria d’Exdirigents de Club, per la seva trajectòria i vinculació en diverses entitats i associacions esportives. Mingote, a més, presideix la fundació ONAT que té com a objectiu la inclusió social mitjançant l’esport, i que d’ací a poc temps impulsarà, de la mà de la Secretaria General de l’Esport, els 1rs Premis Inclusius de l’Esport Català.

Durant la nit es van entegar una trentena de premis, de les més de cent candidatures, a diferents responsables de clubs, federacions, entitats esportives i periodistes del gremi. Aquestes distincions són un reconeixement a la trajectòria i la bona feina dels professionals i dels representants institucionals de les institucions esportives catalanes.

L’Associació Catalana de Dirigents de l’Esport es va fundar el 1980 per part de presidents de les Federacions Catalanes (atletisme, gimnàstica, natació, bàsquet, hoquei, boxa, patinatge) i presidents i dirigents de clubs (UEC, FC Barcelona, CN Sabadell), així com dirigents de Girona (GEiEG), Lleida (Sicoris) i Tarragona (Reus Ploms). La seva missió és la formació i la defensa dels dirigents esportius, així com fer arribar a les autoritats propostes per a la millora de l’activitat física i esportiva de les entitats i del seus practicants.

Opina

Please enter your comment!
Please enter your name here