En el marc del projecte ‘3×8000 Solidary Project, New Guinness Record’, el de Parets del Vallès intentarà assolir els tres vuit mils més alts del món, sense l’ús d’oxigen embotellat, en només un any, superant el rècord fixat per l’italià Silvio Mondinelli, qui va pujar a l’Everest (8.848 m), el K2 (8.611 m) i el Kangchenjunga (8.586 m) en 3 anys i 64 dies


L’any 1998 Sergi Mingote va coronar el Cho Oyu (8.201 m), un dels cims més alts del planeta. Un any més tard va fer el mateix amb el Shisha Pangma (8.008 m), fita que aniria precedida de la seva primera ascensió, per la cara nort de la muntanya, a l’Everest, l’any 2001. Dos anys després va tornar a repetir l’ascensió a l’Everest però en aquella ocasió per la cara sud. Aquestes són les proeses més destacades del vallesà fins el moment, però a partir del mes de juny en vol aconseguir una a l’abast de pocs alpinistes: assolir els tres vuit mils més alts del món, sense l’ús d’oxigen embotellat, en només un any, superant el rècord fixat per l’italià Silvio Mondinelli, qui va pujar a l’Everest (8.848 m), el K2 (8.611 m) i el Kangchenjunga (8.586 m) en 3 anys i 64 dies.

“Amb aquest intent de rècord guinness, ‘3×8000 Solidary Project, New Guinness Record’, més enllà del repte esportiu, tenim per objectiu visualitzar les capacitats de les persones discapacitades i aprofitar per donar a conèixer a entitats catalanes que ens ho demostren cada dia amb el que fan”, destaca Sergi Mingote, que intentarà assolir la fita juntament amb Lluís Cortadellas i Pep Vega. Tal com apunta el vallesà, la fita té una finalitat solidària i servirà també per donar a conèixer la tasca que desenvolupen entitats com APINDEP, RODAMUNT, Be Artsy i la Fundació Catalana del Síndrome de Williams.

Així, RODAMUNT i APINDEP seran les associacions inclusives protagonistes del repte esportiu i solidari al K2, Be Artsy, associació que lluita contra pràctiques aberrants que pateixen les dones nepaleses, ho serà de l’ascens al Kangchenjunga nepalí i, finalment, la Fundació Catalana del Síndrome de Williams, protagonitzarà el tercer dels reptes, a l’EVEREST. La primera de les expedicions previstes, els ascensos al K2 i al Broad Peak, s’iniciarà el proper 12 de juny.

La presentació del projecte ‘3×8000 Solidary Project, New Guinness Record’ tindrà lloc el proper dimecres 23 de maig a les 19 hores a Espai Wellness, Passeig de la Conca del Besòs, 12, Granollers. A la mateixa hi seran presents els tres membres de l’equip expedicionari.

Opina

Please enter your comment!
Please enter your name here