El vallesà Marc Castellsagué porta 2 mesos com a director tècnic del filial del Guaraní, un dels clubs més importants de Paraguai


A principis d’any, després d’haver deixat per decisió pròpia la banqueta del FC Andorra, Marc Castellsagué va iniciar una nova etapa professional al Paraguai, fent-se càrrec de la direcció tècnica del filial del Guaraní, l’equip reserva tal com l’anomenen al país sud-americà: “És un salt professional molt important; és un dels grans equips de Paraguai i un club de renom. Fa 4 temporades va arribar a les semifinals de la Copa Libertadores, que seria la Champions de Sud-amèrica; aquí les temporades són per anys naturals i enguany el primer equip ha fet les primeres fases per disputar la Libertadores i ara estan en plena competició nacional”, assegura Castellsagué.

El vallesà, que és el màxim responsable de l’equip filial, destaca les facilitats que li han donat al club per poder exercir la seva tasca: “Al club em van rebre amb les portes obertes i des del primer dia tant els tècnics com els directius m’han donat totes les facilitats. La ciutat esportiva té 4 camps d’entrenament de gespa natural i un estadi espectacular”, assegura Castellsagué, que té molt clar el seu objectiu: “Al futbol d’aquí se li dóna molta importància a l’aspecte físic, tot el que és l’aspecte tàctic no s’utilitza tant. Aquí és on està el marge de millora i amb el treball amb l’equip de reserva hi estem posant molt d’èmfasi i la veritat és que els jugadors s’estan adaptant molt bé i estic molt content”, destaca. 

La seva funció, a banda de fer un pas endavant amb el joc de l’equip, és clarament formativa, amb l’objectiu de controlar les promeses del futbol base i fer créixer els jugadors del filial perquè estiguin preparats per fer el salt al primer equip. De fet, el contacte amb el primer equip del Guaraní és constant, ja que a part de pujar jugadors al primer equip també en baixen, de 4 a 7, si no tenen minuts amb l’absolut. Un equip reserva, amb diversos jugadors internacionals, que juga a la lliga de filials de Primera Divisió.

Després de més de 2 mesos, el balanç del jove tècnic de Llerona és molt positiu. Un dels aspectes que li han sobtat més en el temps que porta al país sud-americà és la passió que té la gent pel futbol: “He quedat molt sorprès perquè es respira futbol a qualsevol cantonada, és increïble com el país es desviu tant pel futbol, hi ha camps per tot arreu. Els preus dels camps són populars i els camps s’omplen i dóna goig estar en un país en el qual es respira futbol amb tanta passió. Destaco que es dóna molta importància i es valora moltíssim el futbol europeu. La gent segueix molt la Premier League i la Lliga Espanyola i hi ha molta admiració pel Barça i la lliga de l’estat”, assegura Castellsagué.

Aquesta és la segona experiència professional de Castellsagué a l’estranger després d’haver estat tècnic sub-14, sub-15 i sub-13 de la Federació de Futbol de Kazakhstan la temporada 2015-2016. La temporada 2016-2017 va ser el segon entrenador del Girona B a Primera Catalana i anys anteriors havia entrenat equips de les categories inferiors del Girona, l’Espanyol, el Manlleu, el Premià i el Mollet.

Opina

Please enter your comment!
Please enter your name here