El sorteig de la Copa EHF, celebrat ahir a Viena, va dictaminar que el Fraikin BM Granollers s’enfrontarà al Balatonfüredi KSE en la tercera ronda de la Copa de la EHF, en el que serà el debut de l’equip vallesà en competició europea aquesta campanya. Serà la quarta vegada que el conjunt hongarès participa a la EHF Cup, tot i que mai s’ha vist les cares amb el Fraikin. En les altres ocasions disputades (des de la temporada 2011/2012 fins a l’anterior 2016/2017), els hongaresos han arribat una vegada a la fase de grups (temporada 2014/2015). La temporada anterior, el suís Pfadi Winterthur els va prendre el lloc per a la tercera ronda. Es tracta d’un equip amb bons resultats fora de casa, especialment a la competició que es disputa.

Actualment, a la seva lliga domèstica, la Nemzeti Bajnokság, en la que juga des del 2007, és tercer. Ha guanyat els tres enfrontaments d’aquesta competició. Tot i això, aquest equip no l’ha guanyat mai. Es tracta d’una lliga que ha guanyat renom aquests últims anys per la qualitat dels jugadors que hi ha i per l’empenta del MVM Veszprém KC. De fet, segons el rànquing de l’EHF, és la tercera lliga més rellevant del món, després de la Bundesliga i l’ASOBAL, i per davant de la Lidl Starligue francesa.

A les seves files, el Balatonfüredi KSE compta amb el porter veterà Nándor Fazekas, que amb 41 anys segueix defensant la porteria de la selecció nacional. Amb el dorsal 29, destaca també el lateral esquerre Bence Zdolik, que ha defensat la samarreta de la selecció estatal fins a 15 vegades, amb 25 anys. Però no tot són jugadors veterans: a l’equip d’István Csoknyai, format per una majoria de jugadors hongaresos, hi ha jugadors d’entre 41 i 17 anys, entre els quals la majoria són d’entre 20 i 24 anys. 

Els jugadors del Fraikin BM Granollers buscaran repetir per quart any consecutiu la classificació per la fase de grups. L’any passat van quedar eliminats en aquesta fase, tot i quedar segons, després d’haver-se classificat ‘in-extremis’ a la pista del ZTR Zaporozhye. Amb el record de la ‘final four’ de fa 2 temporades encara molt present, el conjunt d’Antonio Rama somia amb tornar a completar una gran EHF Cup.

Pel que fa als altres equips espanyols de la EHF Cup, l’Helvetia Anaitasuna s’haurà de veure les cares amb el també hongarès CYEB Budakalasz, mentre que el BM Logroño La Rioja ho farà amb el bielorús SKA Minsk. 

Opina

Please enter your comment!
Please enter your name here