Ismael Ventura, actual campió estatal de BTT, i Erik Merino, triatleta professional, han reforçat notablement el club granollerí


El Club Triatló Granollers ha incorporat darrerament dos atletes que han reforçat notablement l’entitat granollerina: Ismael Ventura i Erik Merino. Ventura, que es va incorporar el novembre al CTG, és un esportista especialitzat en BTT. De fet, és l’actual campió d’Espanya de la modalitat i entre les seves millors fites també destaca un meritori segon lloc a la Titan Desert. El de Cardedeu, que ha estat un gran reforç per l’equip de duatló de Muntanya del CTG, va assolir el passat 17 de desembre el Campionat de Catalunya de la modalitat en una prova celebrada a Terrassa. La seva actuació també va servir perquè l’equip masculí del club quedés tercer i pugés, així, al podi per primera vegada a la temporada, gràcies també a les actuacions de David Malagon i Marc Vila. Abans de formar part del club de Granollers, Ventura havia estat uns anys al Club Triatló Montornès: “El meu esport principal és la BTT, però a l’hivern, quan no hi ha temporada de BTT, sempre m’agrada fer altres coses i vaig provar els duatlons de muntanya. Em van agradar i vaig aconseguir bons resultats. Vivint a Cardedeu el club proper més important és el CTG, amb el que sempre havia tingut contacte amb alguns dels seus esportistes, fos entrenant o a les pròpies curses. Em deixen anar una mica al meu aire, que per mi és important, donat que ja tinc prou estrès competitiu amb la BTT i el duatló és per mi principalment diversió sense pressió. És un club amb bon ambient,” destaca el ‘biker’.

Per coincidència de dates amb proves de BTT, la participació de Ventura a partir d’ara amb el CTG serà més complicada. Tot i això, es marca un repte: “Aquest 2018, concretament el mes d’octubre, es farà el Campionat d’Europa de Duatló de Muntanya a Eivissa. Ja vaig ser subcampió d’Espanya fa un parell d’anys i m’agradaria poder preparar aquesta cursa bé. Si l’organització prepara un circuit exigent i tècnic hi participaré”, revela Ventura que té la intenció de participar-hi representant el Club Triatló Granollers.

L’altra incorporació destacada del Club Triatló Granollers ha estat la del triatleta professional Erik Merino. El de Muntanyola, de 26 anys, és un triatleta amb un currículum espectacular que destaca per assolir grans resultats a totes les proves que participa. Una de les competicions més destacades que ha guanyat darrerament va ser la Ventouxman, una de les proves més prestigioses de França. A banda d’altres victòries, Merino va ser el 2014 el triatleta més jove de la història que guanyava el Campionat Català de mitja distància.

De cara a aquest any, el gran repte de Merino serà l’Embrunman que es disputa a França: “És un dels triatlons més durs del món, es fa als Alps francesos i consisteix en 3,9 km de natació, 180 km de bici i 42 de cursa a peu. Posteriorment, compaginaré curses de mitja i llarga distància per Catalunya, el nord d’Espanya i alguna per França i Suïssa”, assegura l’osonenc. Tot i que en un principi només competirà amb el Club Triatló Granollers a les proves d’arreu de Catalunya, és probable que també ho faci en les estatals i internacionals: “El tracte és que pugui entrenar a les instal·lacions del CN Granollers, que són de gran nivell, i córrer amb el club en les curses que acordem. Tanmateix, a les proves internacionals de moment també correré amb el CTG si no tinc la possibilitat de fitxar per un dels equips francesos professionals, ja que la majoria de curses fora de l’estat les faig allà”, assegura Merino a La Jornada del Vallès.

El triatleta portava 9 anys competint amb el CN Reus Ploms, club amb el que, precisament, el gener de l’any passat va guanyar la Duatló de Granollers celebrada al Circuit de Catalunya. El fet de poder competir amb un club de més proximitat i el de poder gaudir de les instal·lacions granollerines van ser claus perquè el de Muntanyola decidís acceptar la proposta del Club Triatló Granollers. Un acord mutu entre l’esportista i el club que fa que Granollers pugui gaudir d’un triatleta de primer nivell competint amb una entitat de la ciutat.

Opina

Please enter your comment!
Please enter your name here