Avui se celebrarà a la Plaça de la Porxada la cerimònia d’inauguració de l’edició de 2018 de la Granollers Cup amb uns padrins de luxe: Nerea Pena i Rodrigo Corrales, ambdós jugadors de primer nivell. El torneig acollirà 339 equips que gaudiran de l’handbol a la ciutat vallesana i rodalies en el que és el campionat internacional d’handbol base de referència del sud d’Europa. Durant quatre dies es jugaran més de 1.100 partits, repartits en les categories aleví, infantil, cadet, juvenil i júnior


Jornada1070x75Poc a poc van arribant els 339 equips que participen en aquesta 20a edició de la Granollers Cup que avui viurà la cerimònia d’inauguració a la Plaça de la Porxada de Granollers, a partir de les 20 hores del vespre. Al Palau d’Esports s’estant fent els darrers preparatius perquè estigui tot a punt per a la celebració d’una competició que, com en les darreres edicions, se celebrarà entre Granollers, Les Franqueses del Vallès, Canovelles i Vilanova del Vallès.

Enguany es manté la participació internacional (106 equips) i la catalana (185 equips) mentre que l’estatal ha disminuït i seran 48 equips, 15 menys que l’any passat. Mantenint la tònica de les altres edicions, la categoria on hi ha més inscrits és la cadet, amb 123 equips femenins i masculins, seguida per la categoria Infantil, amb 80 equips participants. Una de les notes positives és que any rere any es va igualant la participació femenina i enguany ja és del 44% del total de jugadores i jugadors participants.

Com cada any, hi ha varis equips internacionals que debuten a la competició: “En aquesta edició tenim 4 equips de Brasil que debuten a la Cup que conformen un total de 50 persones, després també tenim un club de Polònia que hi participa per primera vegada amb 5 equips, també repeteix després de 4 anys un equip de Finlàndia, també debuten equips d’Islàndia i els ja consolidats del Canadà, concretament de Quebec que porten 7 anys seguits venint a Granollers”, destaca Pep Blanchart, organitzador de l’esdeveniment. A banda dels mencionats, també hi participaran equips francesos, noruecs, portuguesos, marroquins i suecs, entre altres.

Abans de la inauguració d’aquest vespre, ahir a la tarda es van celebrar a la pista annexa del Palau diversos partits amistosos entre un equip del Quebec, un d’Alemanya i un de Brasil. Uns enfrontaments que serveixen als jugadors d’aperitiu abans que el proper dijous comencin els partits oficials. Avui, però, a partir de les 20h del vespre, la Granollers Cup donarà el tret de sortida a la seva 20a edició.

Jornada1070x75

Opina

Please enter your comment!
Please enter your name here