La capital vallesana acollirà diumenge una de les curses referents al calendari de l’atletisme català de camp a través. La proves sèniors masculina tant femenina comptaran, com cada any, amb atletes de gran nivell


Les pistes d’atletisme de Granollers seran l’escenari el proper diumenge de la 51a edició del Cros Internacional Ciutat de Granollers. La prova, que compta amb totes les categories, des dels més petits, fins als veterans, començarà a les 9,30 hores precisament amb els atletes veterans i s’allargarà fins les 14 hores amb les sortides dels prebenjamins i els minis. “Té molt mèrit celebrar el 51è cros internacional de Granollers, cada any intentem millorar i així ho seguirem fent”, destacava Joan Cutrina, el president del club organitzador, el Club Atlètic Granollers, durant la presentació. Per la seva part, Joan Villuendas, president de la Federació Catalana d’Atletisme va voler posar èmfasi en la importància de la prova: “És el millor cros que hi ha a Catalunya perquè, a més, és l’únic que està al calendari internacional de la Federació Espanyola d’Atletisme”, va assegurar.

La cursa de sèniors, tant masculina com femenina, comptarà com cada any amb atletes de gran nivell. És el cas d’Ilias Fifa, del FC Barcelona, guanyador de les edicions del 2012 i el 2014. L’atleta marroquí s’ha vist esquitxat dins de l’operació ‘Chamberí’ contra el dopatge i va ser detingut en el marc d’aquesta operació policial, però la Federació Espanyola li ha aixecat la suspensió cautelar que li havia aplicat i podrà competir diumenge per guanyar la prova vallesana per tercer cop consecutiu. Fifa sempre ha defensat la seva innocència. Els altres principals dos favorits seran l’hispano-marroquí Abdelaziz Merzoughi, guanyador de vàries medalles amb Espanya en campionats internacionals i tercer l’any 2015 al mateix cros de Granollers, i el kenyà, Matthew Kosgei, especialista en maratons. Marc Alcalà, Ibrahim Chakir, Ibrahim Ezzaydouni o Jonathan Romero també seran alguns dels altres candidats al triomf final. Pel que fa a la presència vallesana, Artur Bossy del FC Barcelona, optarà a ser el ‘local’ més ben classificat.

 

 

Per altra banda, en categoria femenina una de les grans favorites també és una atleta del FC Barcelona: Marta Galimany, que va quedar segona en la Jeaun Bouin de Barcelona de la setmana passada. Galimany, que ja sap què es guanyar el cros de Granollers, ho va aconseguir el 2014, va ser campiona de Catalunya de 5.000 metres l’any passat i campiona de cros l’any 2015. Una de les grans rivals de Galimany serà la kenyana Koima Joyline, que es troba en un gran estat de forma després d’haver guanyat vàries curses de prestigi. Altres atletes catalanes com Esther Guerrero, Gemma Barrachina, Marina Guerrero o Miriam Ortiz també tindran opcions de vèncer la prova.

Pel que fa a la presència d’atletes vallesans, el club amfitrió, el CA Granollers, és el que compta amb més, amb un total de 120. Laia Andreu, campiona de 10 km l’any passat, serà una de les atletes a tenir en compte en la prova sènior femenina. “Creiem que farà molt fred però no crec que sigui impediment pels atletes”, apuntava Joan Villuendas que recordava una anècdota d’edicions anteriors: “L’havíem arribat a celebrar amb neu”, va afirmar a la presentació de la prova. Precisament a la presentació de la que és la prova esportiva degana de les que se celebren a Granollers, Joan Villuendas va anunciar que la capital vallesana acollirà els propers 13 i 14 de juliol del 2018 el Campionat d’Espanya per autonomies.

Opina

Please enter your comment!
Please enter your name here