Avui fa un any que Marc Fortuny iniciava la seva tercera etapa al CF Caldes, aquest cop, però, com a tècnic del primer equip. Fortuny havia estat entrenador del futbol base a principis de la passada dècada i havia compaginat les tasques de coordinador, tècnic de categories inferiors i jugador del primer equip fa quatre temporades, quan el conjunt calderí va ascendir a Segona Catalana.


Marc Fortuny, nou entrenador del CF Caldes

 


TONI CANYAMERAS

“Abans perdíem punts als últims minuts i ara els guanyem. Estic molt content amb aquest canvi”

foto de Golcat.com

El CF Caldes perdia abans molts punts als últims minuts en un mal més aviat endèmic dels blaugranes. Les causes eren alienes als tècnics o els jugadors, simplement semblava un virus ja acomodat a la sang dels blaugranes. Malgrat això, tot va començar a capgirar-se fa un any, coincidint amb l’arribada a la banqueta de Marc Fortuny. Encara que fos un gol al temps afegit el que fes baixar l’equip de la vila termal a Tercera Catalana el curs passat, els calderins no només han deixat de perdre punts als últims instants, si no que n’han sumat. L’exemple és l’últim partit contra el Santa Perpètua. Els del Vallès Occidental van empatar a la segona part el clar 3-0 de la primera part però tot i així el Caldes es va saber sobreposar a aquest cop psicològic per imposar-sa amb una diana de David Ferran al 88’:

“Més que canviar el caràcter del jugador perquè no s’escapin punts els últims minuts, ha estat més aviat un canvi en la concentració i el fet d’arribar frescos als trams finals. Els jugadors insisteixen i  segueixen pressionant i l’estat mental ens ajuda. Encara hem de polir coses però estic molt content amb el canvi que hem fet’’, assegura l’entrenador del Caldes, Marc Fortuny. Un dels aspectes que ha de polir el tècnic és la relaxació en la que poden caure els seus homes quan guanyen amb un marcador clar, com va passar contra el Santa Perpètua. 

“Teníem el partit controlat però no vam saber mantenir el nivell. Sí que és cert que un error arbitral els fica al matx (un penal de Guillem inexistent) però no podem desconnectar d’aquesta manera com ho vam fer a la segona part. La imatge no va ser la correcta’’, destaca un crític Fortuny, que tot i així va elogiar la primera part dels seus: “A excepció d’una jugada en què va filtrar bé, el rival quasi no va existir durant el primer temps, ja que nosaltres vam saber trobar els espais. El marcador hagués hagut de ser més contundent’’, afirma el tècnic de Caldes de Montbui, satisfet també amb la labor amb pilota dels seus pupils: 

“Som imprevisibles amb la bola perquè hi insistim molt als entrenaments, el fet de poder exercitar-te durant tres dies fa que tinguis més llibertat a l’hora de treballar. Necessitem ser exigents amb la feina que fem amb pilota perquè els rivals ens coneixen cada cop més i estem preparats tant per si ens venen a buscar a dalt com per si se’ns tanquen. Hem de seguir en la línia de tenir la possessió, que és com més mal fem’’, assevera el calderí. En un partit especial pel retorn d’Óscar Castel al camp del Caldes un any i mig després -en aquest cas com a tècnic rival ja que Castel entrena el Santa Perpètua-, Marc Fortuny va mantenir un duel a la banqueta amb el míster de l’ascens del conjunt de la vila termal a Segona Catalana del 2014, del que Fortuny va formar part com a jugador.

“Em va agradar molt l’actitud del Santa Perpètua, que tot i anar perdent 3-0 al descans va sortir a competir igual a la segona part per arribar a empatar el partit. En aquest cas va ser molt bo el treball de l’Óscar per mantenir els seus jugadors ficats tot i el marcador. Es fa estrany veure’l a la banqueta rival després de 4 anys al Caldes però és bona senyal que segueixi treballant i sempre és bonic trobar-te coneguts a l’equip contrari’’, conclou Fortuny, que va camí d’imitar la fita del tècnic de Monzón amb aquest Caldes que ja és líder en solitari. Demà els calderins defensaran el liderat a domicili davant el Vilamajor (18 hores).

Opina

Please enter your comment!
Please enter your name here