FOTO: ufec.cat


Qualsevol estil de natació que escullis serà bo, ja que al nadar executes el moviment amb totes les parts del cos a l’hora, i això fa que resulti un exercici global amb el qual treballes la musculatura tant de braços, com de cames, d’esquena i abdominal


Nedar millora la teva salut, disminuint els nivells de tensió arterial (prevenint hipertensió arterial), millorant el funcionament de l’activitat osteomuscular (prevenint lesions musculars i nervioses, així com de la columna vertebral) i la capacitat respiratòria (prevenint l’asma)… i a més a més, com que s’exerciten tots els músculs del cos, permet millorar la circulació sanguínia, enfortir la musculatura i… reduir greix corporal.

Per tant, puc perdre greix practicant natació? La resposta és sí. Si el teu objectiu és cremar greix, practicar la natació entre 2 i 3 cops a la setmana amb una durada de 40minuts/1hora amb una intensitat mitja, combinat amb treball de força al gimnàs, assoliràs els objectius i, a més a més, sense patir risc de lesió per impacte. Per què? Perquè la forma habitual de reduir greix es basa en fer activitats cardiovasculars com córrer, ciclisme, caminar… i la majoria d’elles demanen impacte amb terra ferma per exercir-la, podent produir així lesions als genolls i d’altres articulacions. Nedar, doncs, és una molt bona opció per a fer exercici cardiovascular sense impacte, però hauràs de revisar si la teva tècnica és l’adequada per poder fer l’activitat de manera continuada, sense patir més tensions del compte.

L’estil més comú és l’estil lliure o “estil de crol”. Qualsevol estil que escullis serà bo, ja que al nadar executes el moviment amb totes les parts del cos a l’hora, i això fa que resulti un exercici global amb el qual treballes la musculatura tant de braços, com de cames, esquena i abdominal.

Els estils com la braça i la papallona són amb els que cremes més greix. En ser estils simultanis, requereixen més esforç i coordinació, tot i que tenen el handicap de la dificultat. La papallona és un estil en què és necessari molta força i a la vegada tècnica, per tant, s’acostuma a fer poc en un ambient no competitiu. L’estil braça és còmode, però si tens problemes d’esquena a la zona lumbar o cervical, tampoc és recomanable.

Amb l’estil lliure, per altra banda, pots mantenir l’activitat més estona i sense patir tensions, i alhora combinar-lo amb braça o esquena per no caure en la monotonia i fer més varietat de moviments.  

Per tant, mite desmentit! Amb la natació també es pot perdre greix, sempre i quan l’executis de manera correcta i amb una rutina pautada.

Opina

Please enter your comment!
Please enter your name here