El primer equip masculí agraint a l'afició el suport després d'un partit d'aquesta temporada / RAUL DEL VAL

Ramon Plans, fins ara entrenador del primer equip masculí, passarà a entrenar el sènior femení, mentre que Héctor del Pino, que aquesta temporada formava part de la coordinació esportiva de l’entitat, entrenarà el Primera Nacional


Quan queda una jornada perquè acabi la lliga del primer equip masculí i amb la temporada ja acabada del primer equip femení, que ha tornat a aconseguir la permanència, el BM La Roca ja té organitzada la propera campanya pel que fa a entrenadors. Els dos equips sèniors de l’entitat patiran canvis, i és que Ramon Plans, entrenador del masculí aquesta temporada, passarà a entrenar el Felmar BM la Roca, mentre que Héctor del Pino, fins ara a la coordinació esportiva del club, passarà a ser el primer entrenador del masculí de Nacional.

“Ens pot donar un valor afegit brutal en molt poc temps”
Des de la direcció del BM La Roca s’ha volgut apostar per Ramon Plans per dirigir l’equip femení que les darreres temporades havia entrenat Dani Lara. “El pas del primer equip masculí al primer equip femení en el cas del Ramon és pel fet que en el femení ens pot donar un valor afegit brutal en molt poc temps. Ara que estem engegant un nou projecte  molt ambiciós i molt competitiu amb el femení creiem que el Ramon és la persona indicada per liderar-lo, no només a nivell de primer equip, sinó a nivell de tota la base, tant de tarannà com de competitivitat. És una aposta clara del club que volem que la lideri el Ramon”, apunta Guillem Estapé, un dels coordinadors del BM La Roca.
Ramon Plans en el seu darrer partit com a local entrenant el masculí del BM La Roca

Plans es mostra molt il·lusionat pel seu nou càrrec: “Per mi és un repte. Després de gaudir molt en el masculí aquest darrer any, és un orgull que el club pensi amb nosaltres per passar al femení, en un projecte tan ambiciós com aquest”, destaca. El tècnic de Sant Quirze del Vallès té una àmplia experiència dirigint equips femenins. De fet, el primer equip que va entrenar va ser el juvenil femení de l’Associació Lleidatana, en la seva etapa universitària, dirigint la següent temporada el sènior B femení de l’entitat.

A banda d’haver estat molts anys al capdavant del primer equip del Sant Quirze masculí i haver estat coordinador i director esportiu de l’entitat, també va entrenar el cadet femení i el juvenil femení del BM Granollers, la selecció catalana cadet femenina, va formar part del cos tècnic de la selecció catalana juvenil femenina i va ser durant quatre anys el primer entrenador de l’absoluta, entre altres. Abans d’aterrar a La Roca, a principi d’aquesta temporada, havia dirigit el Castelldefels a la Divisió de Plata, la mateixa categoria amb la qual competirà amb el seu nou equip.

Del Pino, més de 20 anys d’experiència a les banquetes

“Tinc molta il·lusió per entrenar el primer equip de la Roca, crec que hi ha grans jugadors i que aquest equip l’any que ve podrà lluitar per tot, sempre que hi hagi un gran treball i un gran esforç. Lluitarem per deixar el nom de la Roca el més alt possible”, apunta el nou tècnic del primer equip a La Jornada del Vallès.

Héctor del Pino dirigint l’equip de Primera Catalana del BM La Roca

Del Pino, de 39 anys, va començar les seves passes entrenant al Sant Martí Adrianenc el 1994, i des de llavors fins el 2001 va entrenar equips de base. Des del 2001 al 2006 va completar la seva primera etapa al Mataró, quatre anys dirigint equips de base i un any al Nacional. Posteriorment va estar un any al Calella, que competia a Primera Catalana, per tornar cinc anys al Mataró, dos d’ells amb l’equip de Nacional i tres amb equips de base. El 2011 va fitxar pel BM La Roca, on va estar 3 anys entrenant el juvenil A i posteriorment va tornar una tercera etapa al Mataró entrenant també el conjunt de Nacional. Aquesta última temporada ha format part de la coordinació del club roquerol juntament amb Roger Estapé, Guillem Estapé i Antonio Rueda. Des del novembre fins a l’actualitat ha estat entrenant el segon equip del club roquerol.

El nou tècnic del sènior masculí és una aposta de la direcció esportiva en un moment clau del primer equip que anirà fent el traspàs amb jugadors juvenils de nivell que comencen a pujar amb molta força després de molts anys de treball: “És un entrenador que s’adequa molt al model de joc que proposem des del BM la Roca, que el té molt interioritzat, i alhora es un entrenador molt competitiu que sempre treu molt rendiment dels seus jugadors i fa créixer molt els joves que pugen del juvenil, tant a nivell físic com a nivell d’intensitat i competitivitat”, destaca un dels coordinadors del club roquerol, Guillem Estapé.

Opina

Please enter your comment!
Please enter your name here