Ismael Esteban i Felipe Orts van ser els guanyadors, creuant la línia de meta junts, de la darrera edició del Ciclocròs Internacional Gran Premi les Franqueses, en el qual hi van participar més de 250 corredors

La cursa, que arriba a la seva 10a edició -4a des que és internacional- es realitza en dos dies i inclou, per primera vegada, la modalitat d’iniciacióEl parc del Mirador de Bellavista serà l’escenari, aquest cap de setmana, del Ciclocròs Internacional Gran Premi les Franqueses, puntuable pel calendari internacional UCI (categoria C2) i per la Copa Catalana de l’especialitat. Una prova que, per primera vegada, se celebrarà en dos dies per tal d’espaiar les curses i avançar la finalització de la competició de diumenge. Un cop més l’organització, la Unió Ciclista Les Franqueses, ha preparat un circuit tècnic i exigent, de 2,4 km, amb algunes novetats respecte el de l’anterior edició.

Una competició que després de celebrar-se les primeres 6 edicions al parc de Milpins, enguany es tornarà a disputar, per quart any consecutiu, al Parc del Mirador de Bellavista. Aquesta localització suposa una major facilitat logística gràcies al gran entorn que envolta el parc.

Així, dissabte, a partir de les 15 hores, se celebraran les curses de les categories màster (30, 40, 50 i 60). Diumenge, la jornada començarà a les 9 del matí amb una de les novetats d’enguany, la cursa d’iniciació, i és que per primera vegada la Unió Ciclista les Franqueses inclou les categories infantils al ciclocròs. En acabar, es disputaran les competicions en categories cadet, júnior i finalment a partir de les 12 hores se celebraran les proves elit i sub23 tant masculina com femenina.

La tradició del ciclocròs a les Franqueses es remunta més de 10 anys enrere. Després d’organitzar diferents proves no va ser fins el 2015 quan la cita de les Franqueses va ser inclosa dins el calendari internacional (UCI). La Unió Ciclista les Franqueses compta amb esportistes de renom entre les seves files, com en Jofre Cullell, que durant la presentació de la cursa va rebre un reconeixement per part del club. Cullell s’ha proclamat campió de ciclocròs, durant diversos anys consecutius en totes les categories en les quals ha competit. 

A banda de Cullell, a la cita vallesana hi participaran més de 200 corredors de la modalitat tant a nivell estatal com internacional. Ja han confirmat la seva presència alguns dels millors especialistes com Javier Ruiz de Larrinaga entre els homes, o Mercè Pacios, Veerle Cleiren, Jordina Muntadas i Magda Duran entre les dones, a més d’alguns ciclistes francesos i la Selecció d’Euskadi juvenil.

Ismael Esteban i Felipe Orts van ser els guanyadors de la darrera edició, creuant la línia de meta junts en una prova que l’any passat es va celebrar el 7 de desembre i hi van participar 250 corredors.

Opina

Please enter your comment!
Please enter your name here