La primera fase de l’obra, que afecta als equipaments ja existents, avança des de principis del mes de juny


Les màquines treballen des de fa unes setmanes per remodelar els 4.575 m2 de l’actual zona esportiva de Llerona. L’obra afecta, en aquesta primera fase, als terrenys llogats a la parròquia de Santa Maria i al Bisbat de Terrassa per un període de 25 anys. Aquests terrenys transcorren entre el camp de futbol i el camí de Marata a Llerona. S’hi inverteixen, aproximadament, 345.000 euros, i les obres estaran enllestides al setembre. Les actuacions previstes per a aquesta fase són:

•Delimitació del perímetre amb una tanca,
•Arranjament dels accessos i dels camins interiors.
•Transformació d’una de les pistes de tennis en una pista de pàdel.
•Arranjament de les pistes de petanca, de la pista polivalent i de la zona infantil.
•Instal.lació de nous parterres i canvi de l’enllumenat.

La següent actuació, la segona fase, afectarà a l’edifici de l’actual Casal Cultural de Llerona. Tindrà un cost aproximat de 400.000 euros i suposarà la remodelació integral de l’actual teatre, transformant-lo en una sala polivalent, i els possibles usos de la primera planta del casal, actualment sense servei.

Les actuacions a la zona esportiva de Llerona finalitzaran amb l’arranjament dels 13.000 m2 de terrenys de la família Rovira de Villar i aconseguits amb una permuta. Aquests nous terrenys permetran  crear un camp de Futbol 7, nous vestidors, noves zones d’aparcament i fer actuacions en el camp de futbol i en la zona d’estacionament actuals. El ple del mes del maig va aprovar, de manera inicial, el conveni de permuta de 24.000 m2 de terrenys adjacents a l’actual zona esportiva. Segons aquest conveni, aquesta zona passarà a pertànyer a l’Ajuntament gràcies a un acord amb la família Rovira de Villar, actual propietària, que rebrà un terreny industrial al polígon del Ramassar i un altre a Corró d’Avall, al carrer d’Anna Maria Mogas.

La futura signatura d’aquest conveni de permuta i la posterior modificació del Pla General Urbanístic de les Franqueses, uns tràmits imprescindibles, permetran ampliar la zona esportiva de Llerona fins a 30.000 m2 i ampliar la part qualificada com a equipaments en 13.000 m2, aproximadament. Per tal de desenvolupar el conjunt de les actuacions, es compta amb una subvenció de la Diputació de Barcelona de 765.486,54 euros.

Opina

Please enter your comment!
Please enter your name here