La seleccionadora catalana enguany agafa les regnes de la sub 18 femenina per seguir amb la bona dinàmica de treball de les Seleccions Base i tornar a aconseguir el campionat d’Espanya


La temporada passada vas ser bicampiona d’Espanya amb la Selecció sub 16. Com afrontes el repte d’entrenar a la Selecció Catalana sub 18 femenina?

Il·lusionada i engrescada amb aquesta nova oportunitat. La sub 18 té un vincle molt estret amb la sub 16. Recollirem molts dels fruits d’un equip que ja coneixem molt bé. Tenim la gran sort de disposar d’una gran fornada de jugadores i hem d’intentar treure-li el màxim profit. Intentarem allargar l’èxit de la sub 16 en la sub 18 femenina. Aquesta Selecció va guanyar el Campionat d’Espanya fa dues temporades amb Lluís Cortés a la banqueta. Ara ens toca treballar dur per poder tornar a aixecar la Copa.

Tens la intenció de mantenir la mateixa metodologia i model de joc de la sub 16?

Sí, però amb petits matisos. Hem de trobar la manera de gestionar un grup que tindrà un o dos anys més. La situació personal i futbolística de cada jugadora pot haver canviat respecte fa unes temporades. Sabem que tenim grans jugadores, amb un talent enorme, competitives i que lluitaran per la victòria fins al final. Volem donar continuïtat a la feina feta fins ara.

El fet d’haver estat seleccionadora de la sub 16 et pot facilitar la confecció de les convocatòries? O t’agradaria comptar amb noves jugadores?

És complicat descobrir a noves futbolistes. Les que hem anat seguint ja fa tres o quatre anys que juguen a futbol 11 i la majoria haurà passat per la sub 16. En aquesta Selecció, la feina consisteix, en alguns casos, en destapar la primera part de la generació, les que acaben de pujar de futbol 7. Per contra, la dificultat de la sub 18 és trobar aquelles jugadores que et poden ajudar a fer l’equip més competitiu, ja que la majoria estan agrupades en els principals clubs de Catalunya.

Quina anàlisi fas del futbol femení català actual?

Està en un bon moment. Els clubs hi aposten amb més convicció i les escales de promoció de les jugadores estan sent més estables que una dècada enrere. Hi ha una sèrie d’elements que han anat estimulant molt aquesta constant evolució. Això s’està traduint en un molt bon nivell en tots els partits, un ambient molt saludable en els terrenys de joc i una gran implicació de les famílies. Anem avançant al ritme que demanen les futbolistes.

Catalunya té el potencial necessari per arribar a la final i guanyar-la, com ja va succeir la temporada 2015-16 a Navarra?

Considero que el curs passat també teníem el potencial suficient per fer grans coses. Som conscients que tenim jugadores de gran qualitat, però les altres seleccions cada vegada treballen millor, estan més preparades i, en conseqüència, està tot més igualat. De fet, els campionats dels últims anys no tenen un favorit tan clar com succeïa abans. L’ambició continua sent la mateixa que el primer dia que vaig arribar aquí, independentment de si en els anys anteriors s’han guanyat títols. Començarem la competició al desembre amb l’objectiu d’aixecar la copa, però això és futbol i pot passar qualsevol cosa.

Opina

Please enter your comment!
Please enter your name here