L’olotí Nan Oliveras ha estat el vencedor de la cursa amb un temps de 52 minuts i 45 segons i, d’aquesta manera, ha batut el rècord de la prova. Una edició que ha estat un èxit d’organització i ha comptat amb 500 atletes que han pogut gaudir del traçat del Circuit de Catalunya


Fotos: Susana Sánchez


duatlo123500 atletes han participat aquest matí a la 6a edició del Duatló de Granollers que s’ha celebrat al Circuit de Catalunya amb un gran èxit tant pel que fa a l’organització com a la participació. La prova, organitzada pel Club Triatló Granollers i classificatòria pel Campionat de Catalunya de Duatló, ha donat el tret de sortida a les 10 del matí, amb un recorregut que els corredors han hagut de completar en tres segments. El primer ha estat una cursa a peu de 5 km, equivalent a una volta al Circuit de Catalunya. A continuació, i després de la transició, han recorregut 19 km en bicicleta, completant 4 voltes al Circuit. Finalment, han acabat amb una cursa a peu de 2,5 km, pels vorals del Circuit, fins a arribar a la línia de meta.

Des d’un inici, un grup de deu corredors s’ha distanciat de la resta de participants ja amb Nan Oliveras i Albert Parreño al capdavant. Després d’haver completat els primers 5 km corrents, els dos duatletes de l’equip Fasttriatlon han arribat a la primera transició molt igualats, això sí, ja havent deixat enrere la resta de corredors. Els 19 km de bicicleta han estat una lluita constant entre els dos, que en el darrer segment ja gaudien d’un còmode avantatge de més de 30 segons sobre la resta.

Després d’un tu a tu constant també en el darrer tram, de 2,5 km, finalment ha estat Nan Oliveras el primer a creuar la línia de meta, amb un temps de 52 minuts i 45 segons, una marca que ha significat el rècord de la prova: “Era la primera vegada que participava i realment és espectacular córrer aquí al Circuit de Catalunya, he gaudit molt”, ha apuntat Oliveras, que d’aquí a un mes debutarà a les sèries Mundials de Duatló a Abu Dhabi.

El segon en creuar la línia de meta ha estat Albert Parreño, 9 segons després, i ha completat el podi Ivan Limia amb un temps de 53 minuts i 16 segons. “Juntament amb el de Cerdanyola és el millor duatló de Catalunya, la sensació de competir aquí al Circuit de Catalunya és brutal i espero que se segueixi fent any rere any”, ha manifestat Parreño.

duatlo122En categoria femenina, la guanyadora ha estat Clàudia Luna amb un temps d’una hora, un minut i 22 segons: “L’he fet diverses vegades aquest duatló i és divertit, a la televisió sembla que el recorregut sigui pla però en cap cas ho és, tot i això m’ha agradat molt”, ha apuntat. 21 segons després ha entrat Meritxell Velasco i ha completat el podi Anna Noguera, que ha entrat a 12 segons de Velasco.

Una prova que ha reunit atletes d’arreu del territori català amb una àmplia presència de clubs vallesans. A part dels 24 duatletes de l’entitat organitzadora, el Club Triatló Granollers, Les Tortugues de La Garriga ha format part de la prova amb fins a 17 membres del seu club: “Hi ha molt nivell i al ser de les primeres proves de la temporada els corredors van a totes”, ha destacat Josep Solé, membre del club vallesà.

El Proyecto Pol ben present a la 6a edició del Duatló Ciutat de Granollers

Un duatló que enguany ha tingut un vessant solidàri col·laborant amb el Proyecto Pol, un projecte engegat per Toni Molinos, pare del Pol, que pateix una malaltia minoritària, la hiperglicinèmia no cetòsica. Des de fa diverses temporades, Molinos participa en esdeveniments esportius amb el seu fill per tal de donar visibilitat a la malaltia i recollir diners per la investigació. Els dos han estat els primers a prendre part de la sortida, enmig dels aplaudiments dels centenars d’assistents. L’organització ha adaptat la zona de boxes i ha pres algunes mesures de seguretat per tal de no interferir a la resta de participants: “Vull agrair al club totes les facilitats mostrades i que ens hagin deixat participar” ha afirmat Molinos, que ha afegit: “Ha estat el primer repte de l’any, és una cursa molt maca però també molt dura i a la vegada molt ben organitzada”, ha conclós.

duatlo12

Després de la prova dels adults també s’ha celebrat la 5a edició del Duatló Infantil amb un total de 160 nens i nenes. La prova té com a objectiu iniciar els més petits en el món de l’esport i crear un planter de futurs duatletes. Amb tot, doncs, la 6a edició del Duatló Ciutat de Granollers ha complert amb escreix el seu gran objectiu, feu gaudir els corredors, en una matinal que ha estat marcada per la gran presència de públic i el gran ambient esportiu que s’ha viscut al Circuit de Catalunya.

Opina

Please enter your comment!
Please enter your name here