Miguel Luque fa història als Jocs Paralímpics de Rio de Janeiro

0
3793

Amb la medalla de Plata aconseguida als 50 braça, el nedador de Parets del Vallès ha pujat al podi de la modalitat en els darrers 5 Jocs Paralímpics en els quals ha participat 


“Es diu molt ràpid però són molts anys d’esforç i dedicació”, apuntava Luque abans de marxar a Rio de Janeiro a disputar els seus cinquens Jocs Olímpics. Uns jocs en els quals ha aconseguit la seva sisena medalla olímpica, la cinquena en la seva gran especialitat, els 50 metres braça. El nedador, que des del març del 2015 s’entrenava al CN Granollers a les ordres de Joan Serra, va aconseguir la plata amb un temps de 49:47, a quasi dos segons del xinès Jin Zhipeng que va aconseguir l’or. Així, el vallesà ha completat un gran cicle, i és que en menys de dos anys s’ha proclamat campió del món de 50 braça (Glasgow, 2015), plata a l’europeu disputat a Portugal el mes de maig i l’actual Plata als Jocs Paralímpics de Rio.

luque

Una medalla de Plata que fa que el nedador de Parets faci història, i és que ha pujat al podi en la modalitat esmentada en els darrers 5 jocs: or a Sidney 2000 i Atenes 2004, plata a Londres 2012 i bronze a Pekín 2008.  L’única medalla que va guanyar d’una altra especialitat va ser als Jocs Paralímpics d’Atenes, assolint una medalla de bronze als relleus de 4×50.

Opina

Please enter your comment!
Please enter your name here