El podi dels guanyadors de la prova de 30 km / FOTO: Pakito Pérez

Niñi Segovia ha estat el vencedor de la prova de 30 km, Lluc Montull de la de 20km i Martí Gutiérrez, guanyador de la Marató del 2016, ha vençut en la de 12 km. Una cursa que ha reunit més de 500 atletes que han pogut gaudir del magnífic entorn natural del Parc de la Serralada Litoral i d’una organització de 10 bolcada amb els participants


Un any més, i ja en van 7, la Plaça de Can Torrents de la Roca del Vallès ha estat l’epicentre d’un dels esdeveniments que apleguen més esportistes al llarg de l’any a la localitat vallesana: la cursa de muntanya Camí dels Ibers. Més de 500 atletes han pres part a la prova roquerola, dividida en tres distàncies (30km, 20km, 12km), que un any més ha estat un autèntic èxit d’organització. En una matinal marcada per la calor, els corredors han pogut gaudir del magnífic entorn del Parc de la Serralada litoral en una prova amb un 90% de corriols que ha fet, un cop més, les delícies dels centenars de participants.

“Estem molt contents; per nosaltres poder-la fer any rere any ja és un èxit. Com sempre destaco dos elements. Per una banda que és de les poques curses que és realment 100% solidària i per l’altra la gran tasca dels més de 100 voluntaris. Aquest any destacar també l’elevada participació de la cursa dels més petits, el Caminet dels Ibers, organitzada per Roger Solanas i a Parts Iguals que va comptar amb 200 nens participants”, relata Xavi Reyes, organitzador de la prova, a La Jornada del Vallès.

Niñi Segovia i Montse Martínez, guanyadors de la cursa de 30 km

El vencedor de la cursa de 30 km (+1330 m) ha estat Niñi Segovia (2:42:10) que ha tret més d’un minut a Pakito Pérez de l’equip Xtrail Montseny (2:43:39), segon també l’any passat i vencedor d’anteriors edicions. Ha completat el podi Daniel Moreno (2:46:37) de l’equip Ultrajam. Uri Galvany de l’equip Sensacions, que l’any passat va ser tercer, ha quedat quart (2:48:18) i el triatleta Rafa Espinar ha repetit la cinquena posició de l’anterior edició (2:52:18).

En categoria femenina, la guanyadora, amb total autoritat, ha estat Montse Martínez, de Cardedeu (3:01:54), que ha tret més de 10 minuts a la segona classificada, Anna Clapès (3:13:17) de l’equip Sensacions Uvex Team. Martínez va vèncer l’any passat en la categoria de 20 km i enguany s’ha estrenat amb victòria a la de 30. Ha completat el podi femení Núria Felip (3:41:33).

Lluc Montull i Elisenda Buscà, vencedors de la prova de 20 km

Pel que fa a la cursa de 20km (+800 m), el guanyador ha estat Lluc Montull (1:40:04), que ha tret més de 3 minuts al segon classificat, Alberto Gutiérrez (1:43:45) d’Inverse Team. Ha completat el podi Toni Pérez (1:44:00). En categoria femenina la guanyadora ha estat Elisenda Buscà dels Senglars de Cardedeu (2:11:10). 5 minuts més tard ha entrat Miriam Ubach de Sensacions Uvex Team (2:16:39) i ha tancat el podi la local Elisabeth Valeri, del CE Camí dels Ibers (2:25:07).

Martí Gutiérrez i Mireia Hernàndez, guanyadors de la cursa de 12 km

Havia guanyat l’edició del 2016 en la modalitat de Marató i havia quedat tercer l’any passat a la prova de 20 km però enguany ha decidit fer la més curta i s’ha proclamat guanyador. Parlem de Martí Gutiérrez de Montseny Massais que ha creuat la meta en 54 minuts i 51 segons. En segona posició ha quedat Jaume González de Segurartic Team (57:38) i ha completat el podi Lluís Tort, també de Segurartic Team (58:19). La quarta posició ha estat per l’atleta del Club Triatló Granollers Albert Hernández (59:19).

En categoria femenina la guanyadora ha estat Mireia Hernández (1:01:56), seguida de Airina Guillén (1:08:00) i Jeanne Cros (1:11:24) ha completat la tercera posició. Com en la prova masculina de 12 km, en la femenina també hi ha hagut una quarta posició per un membre del Club Triatló Granollers, en aquest cas per Cecília Andion (1:14:24).

CONSULTA AQUÍ TOTES LES CLASSIFICACIONS

Més de 12.000€ donats a entitats solidàries

Des del seu inici, la cursa de muntanya Camí dels Ibers ha donat tots els beneficis de la cursa a entitats solidàries havent recaptat més de 12.000€ en les primeres 6 edicions. El primer any van donar 753€ a la Fundació el Xiprer de Granollers i el segon i tercer, 1.322€ i 1.380€ respectivament, a la Fundació Privada Hospital Asil de Granollers. La 4a edició l’organització va donar 1.800€ a la unitat d’oncologia de l’Hospital de Sant Pau de Barcelona, i la 5a (3.000€) i 6a edició (4.300€), tota la recaptació va anar a Oncovallès, fundació d’ajuda oncològica de Granollers. Els beneficis de la present edició aniran destinats a IRB Barcelona, un institut d’investigació el qual l’Oncologia és una de les seves principals línies d’investigació, centrant-se concretament en l’estudi de la metàstasi. En uns dies l’organització anunciarà la recaptació d’enguany.

Deixant de banda l’aspecte solidari, raó de ser de la cursa, la prova ha tornat a ser un èxit amb més de 500 corredors que mostren clarament la seva consolidació i deixa més que satisfeta l’organització. Una cursa que cuida els detalls per fer sentir com a casa els participants, gràcies a una organització extraordinària i absolutament bolcada amb el tracte al corredor, que ha pogut gaudir d’un marcatge excel·lent, avituallaments en els llocs claus i el servei de fisioteràpia a l’arribada. Tres elements imprescindibles d’una organització conformada per un exèrcit de 120 voluntaris repartits en tots els trams del recorregut i a l’arribada que són, sens dubte, el motor i la clau de l’èxit absolut d’aquesta 7a edició.

Opina

Please enter your comment!
Please enter your name here