La cursa, més que consolidada, sortirà com cada any de La Garriga i tindrà la seva arribada a les pistes d’atletisme de Granollers. Enguany també se celebrarà, per tercer any consecutiu, la prova de 5 km, que tindrà la sortida a Les Franqueses del Vallès


El proper dissabte tindrà lloc la 6a edició del Tast de la Mitja, una prova que va néixer amb la intenció d’oferir una cursa de 10 km apte per als corredors populars, que s’inicien en el món de l’atletisme i també com a preparació de La Mitja. La cursa, organitzada per l’Associació Esportiva La Mitja, tornarà a tenir el recorregut de 10 quilòmetres i, per tercer any consecutiu, el de 5. “Destacaria que, tot i baixar una mica la participació respecte l’anterior edició, El Tast és una prova consolidada. Aquest cap de setmana es disputen altres curses i també és un ‘handicap’, però tot i això molts corredors trien venir a la nostra”, apunta Juan Villuendas, vicepresident de l’Associació Esportiva La Mitja i President de la Federació Catalana d’Atletisme, que també destaca “l’elevat nivell de tots els atletes, especialment en categoria femenina”.

Dels més de 2.000 inscrits, 150 participaran a la prova de 5 km i la resta a la de 10 km. Així, la cursa de 10 km sortirà, com cada any, de La Garriga, (10,30 hores) a l’avinguda Mil·lenari de Catalunya cantonada amb carrer Jacint Verdaguer. La prova de 5 km, per la seva part, sortirà de Les Franqueses del Vallès, a les 10.45h al carrer Via Europa, entre el carrer d’Alemanya i el carrer d’Itàlia, just davant de la deixalleria i també lloc d’avituallament dels corredors de la cursa de 10 km. Com els darrers anys, les dues proves tindran l’arribada a les pistes d’atletisme de Granollers.

El recorregut de la prova de 10 km serà el mateix que en les anteriors edicions, sortint de La Garriga, passant per Les Franqueses, Canovelles i arribant a les pistes d’atletisme de Granollers. 10.000 metres amb una baixada constant que ajudarà al fet que els corredors aconsegueixin bones marques, com ja ha passat els dos darrers anys. En la del 2015, Carles Castillejo va batre el rècord de la prova amb un espectacular temps de 29 minuts i 37 segons, només 3 menys que Abderrahim el Jaafari, guanyador de l’edició de l’any passat. En categoria femenina també s’han realitzat grans marques en aquests darrers anys, la més destacada la de Marta Galimany que en l’edició del 2015 va batre el rècord amb un temps de 33 minuts i 32 segons. L’any passat, Laia Andreu, del CA Granollers, va vèncer amb un tremps de 34 minuts i 32 segons. Ambdues corredores participaran enguany a la prova.

Els atletes favorits

El podi de l’any passat / GRANOLLERS ESPORTS

Un dels grans favorits en categoria masculina serà el guanyador de l’any passat, Abderrahim el Jaafari, de La Sansi, que es va quedar a només 3 segons de superar el rècord de la prova. A banda, també competiran per guanyar Ibrahim Chakir, Ibrahim Ezzaydouni i Artur Bosy (FC Barcelona), Mohamed Benktib (Cornellà Atlètic) i Mourad El Bannouri (La Sansi).

La participació femenina d’elit d’enguany és extraordinària amb corredores d’alt nivell que optaran a batre el rècord de la prova. Una d’elles és Marta Galimany, del FC Barcelona, que precisament va fer el rècord de la cursa el 2015 (33 minuts i 32 segons). A banda, optaran a la victòria Lídia Rodríguez del Cornellà Atlètic, que va guanyar la cursa de la Mercè amb rècord de la prova inclòs i Laia Andreu, del Club Atlètic Granollers, campiona l’any passat. També tindran opcions les atletes Enka Viñas i Anna Comet, del Club Atlètic Granollers, i la garriguenca Sílvia Segura, de Les Tortugues, que es troba en un gran estat de forma.

Opina

Please enter your comment!
Please enter your name here