FOTO: Carles Gabarrella

Eduard Escandell va sortir per la porta gran en guanyar amb diferència la candidatura a la presidència del Club Natació Granollers. A La Jornada del Vallès entrevistem els 3 candidats aspirants a la candidatura CNG més polèmica dels darrers anys


Txell M.Reina

Després d’uns dies d’intensa campanya al Club de Natació, la que serà recordada per la gran rivalitat entre els candidats, Eduard Escandell va sortir com a clar vencedor per a una nova etapa del centre de natació. Representants de les 3 candidatures van esperar fins a quasi 2 hores al bar i a les instal·lacions exteriors de la piscina granollerina per a conèixer el resultat final. La victòria però, va ésser clara, fins a 959 vots per a Eduard Escandell enfront dels 281 per a J. Maria Mas (president de l’entitat durant els darrers 12 anys), i els 139 de Josep Lluís Yeste.

D’aquesta manera, Mas deixa pas a un nou president després de 12 anys representant el club. Ja durant la campanya, la candidatura d’Escandell es va mostrar com la més sòlida pel que fa a les accions treballades especialment per mitjà de les xarxes socials. Tot i mostrar-se amb l’actitud més moderada en les declaracions i en els actes que van acollir als 3 candidats, Escandell va sortir per la porta gran esmicolant els pronòstics de tots aquells que imaginaven uns resultats ajustats. A continuació, les primeres declaracions dels 3 candidats a després de saber el resultat de les darreres eleccions i un nou rumb per a un club de 50 anys d’història.


Josep Maria Mas

Quines són les primeres sensacions després de conèixer el resultat final de les eleccions i com descriuries aquest darrer període d’eleccions?

Cal respectar el resultat que hi ha hagut. Cadascú ha fet la seva campanya i a la gent li ha agradat més el que ells han plantejat. Només desitjo que els hi vagi bé. Nosaltres anirem a treballar al màxim a pel centre de tecnificació, perquè pugui tirar endavant. És la nostra il·lusió. Espero que a Escandell li vagi molt bé per aquí al club.

Com a estat la convivència amb els altres 2 aspirants durant la campanya?

Penso que ha estat una campanya molt bruta i des del principi se’ns ha faltat al respecte, tant una candidatura com una altra. Al cap i a la fi, el soci és el que vota i crec que si hagués sigut una campanya més neta, hi hagués hagut un resultat diferent; o no, no ho sabem, però ens veiem obligats a deixar-ho aquí. El soci ha expressat el seu vot i el que hagi passat ha passat.  Al final, el més important és el club, que és el que ha de funcionar. Així que espero que tot vagi endavant.

Què voldries remarcar de la teva etapa com a president? Com la recordaràs?

Penso que durant la nostra etapa s’hha crescut a tots els nivells, social econòmic i esportiu. Hem arribat a tenir molts dels esports al màxim nivell i crec que és la millor etapa que ha passat mai el Club Natació Granollers en la seva història. Econòmicament i esportivament el deixem molt assentat. Fins i tot, pel que fa al tema social.

Què creus que ha fallat per a que hi hagi hagut aquesta resposta tant clara pel canvi per part dels socis de l’entitat?

Quant tens 6 anys de crisi tant greu, el que prioritzes és la feina de la gent.  Al cap i a la fi, moltes famílies viuen del sou que tenen aquí. El primer que has de fer és assentar aquesta feina que tothom necessita.

Hem vist que s’ha treballat durant molt de temps i amb un joc molt brut… pares, entrenadors i gent de waterpolo, especialment de waterpolo. Quan t’empastifen i has de sortir a desmentir una cosa que no has fet… En fi, res a dir, cadascú segueix la seva vida i el temps dirà si els que vindran ho faran bé. Potser ho faran millor que nosaltres. D’aquí un any ho veurem i ens adonarem de si tenien raó. Si les seccions creixen, si el club és econòmicament més fort, i si el club pot afrontar les inversions que ells diuen… Se’ls ha d donar el temps per a que portin a terme el seu programa. El temps ho dirà.


Josep Lluís Yeste

Com preveus el futur del club granollerí?

No ho sé, perquè he vist un trencament social i un canvi. A en Mas li han girat la cara…. I així ha estat. Crec que hi segueixen havent coses amagades i espero que el senyor Escandell m’ho pugui explicar a mi quan se’n adoni.

La teva campanya ha comptat amb una especial revelació crítica enfront de les diferents actuacions de J.M Mas durant la seva etapa presidencial. Què és el que no t’ha agradat d’ell?

El que no m’ha agradat de J.M Mas és el que ha fet durant aquests darrers 3-4 anys al club, sobretot a nivell econòmic. Crec que Escandell ha de canviar-ho tot 180 graus des del primer dia que entri a la presidència i que haurà d’explicar moltes coses. El soci ha d’estar informat de tot i cal una transparència.

En què creus que ha fallat el ja ex president del club?

En que no ha estat al club. Un president ha d’estar al club i la seva junta també. Aquest ha estat el clar error. El canvi amb el que comptem ara ha de donar un gir i tots ens hem de posar el cinturó.


Eduard Escandell

Esperàveu una victòria tant clara?

Jo no parlaria de victòria. Jo parlaria més del fet que aquestes han estat les eleccions on hi ha hagut més participació del soci. Veníem d’unes eleccions de 500-600 participants i estem parlant d’un doble. A partir d’aquí, tots som socis i som ponts per veure que podem aprofitar de tots els programes; perquè segur hi ha coses bones a tots. Cal tirar endavant el club.

El club ha volgut remarcar que volia una transparència i requeria una forma de fer diferent en aquest sentit, ni millor ni pitjor… L’assemblea va tombar els pressupostos i el que eren els comptes de la presidència anterior  per alguna raó… Al final, aquests resultats avalen el que va passar en aquella assemblea.

Què creus que ha passat per què es doni aquest canvi de participació?

Jo crec que el fet d’haver-hi 3 candidatures ha permès mobilitzar més gent i penso que també ha fet que els socis prenguessin més consciència de que hi havia unes votacions. Hi havia molts socis que no sabien que podien votar. I, quan prens consciència de que pots votar, agafes interès. El soci s’ha adonat que el propietari principal del CNG és ell mateix. Això ha fet que la gent es mobilitzés. A partir d’aquí, podem dir que el club és viu i que el club ha mostrat interès per les eleccions, això és el principal.

El soci ha estat molt contundent amb la seva afirmació. Creus que volia quelcom molt diferent al que s’havia fet fins ara?

Les votacions ens han de permetre fer una lectura per saber el que volem. Cal revisar models econòmics, models de com treballar amb les seccions, el fitness… Però per a això, cal l’ajuda de tothom, i crec que aquest recolzament el donarem. Volem donar confiança i volem ajudar.

Què és el primer en el que incidireu de tot allò que teniu al programa?

Jo crec que hem de tenir paciència i parlar amb la gent. Tenim les idees clares però no podem entrar com un elefant. Ens hem de posar al servei de tota les persones que encara tenen per endavant moltes tasques per a acabar la temporada. Ens hem de presentar a l’ajuntament, parlar amb la cap de fitness, de comunicació, de les respectives seccions… I a partir d’aquí, escoltar i prendre forma.

Quines seran les primers premisses per a començar aquest nou camí de la presidència d’Eduard Escandell?

Crec que són molt clares. Si sumem una directiva disposada a escoltar, un soci participatiu, i uns treballadors amb empenta i amb ganes, entre tots ens faran imparables. Si és així, podrem anar on vulguem i on puguem. Aquest destí és el que ens espera i no l’ha d’escriure només el soci, sinó ell conjuntament amb les 100 persones que estan treballant al club. Portem més d’un any i mig fent molta feina, moltíssima…. Hi ha gent que s’ha incorporat els darrers mesos però, les línies mestres les hem treballat fort des de fa temps. ¡La filosofia la tenim clara! Però, això no és una bíblia, sinó que ha de ser modificable a través de totes les aportacions.


Minuts abans de finalitzar el recompte, els nervis eren notoris en les cares de les 3 juntes aspirants. Socis i treballadors esperaven també ansiosos fora de les oficines per a conèixer el resultat final. En fer-se públic, els crits i les reaccions dels allà presents van mostrar, clarament, el decantament per la candidatura Escandell.

Opina

Please enter your comment!
Please enter your name here