Cinc medalles d’or i una de plata és l’extraordinari balanç que els combinats catalans, amb 45 representants del Vallès Oriental, han aconseguit a l’estatal d’handbol infantil, cadet i juvenil, tant masculí com femení, que s’ha celebrat a Galícia


Èxit sense precedents de les Seleccions Catalanes infantils, cadet i juvenils, tant masculines com femenines, en el Campionat d’Espanya que s’ha celebrat des del 2 de gener fins avui a terres gallegues. Els combinats catalans han superat la fita històrica de l’any passat a l’estatal celebrat a Blanes i han sumat 5 medalles d’or i una de plata demostrant el gran moment que viu l’handbol formatiu català, que té en el Vallès Oriental un planter extraordinari: fins a 45 jugadors/es de la comarca han participat en el Campionat, 25 del BM Granollers, 15 del BM la Roca, 1a de l’AEH les Franqueses, 1a de l’Handbol Palautordera i 1a de l’Handbol Vilamajor.

La primera selecció a aixecar el Campionat d’Espanya ha estat la juvenil masculina que ha revalidat el títol aconseguit els dos anys anteriors. Els de David López, que havien vençut a Madrid a la semifinal, han superat Andalusia en una final molt disputada (27-25). Pau Ferré, Oriol Miró, Nil Guiteras i Josep Quirós, del BM Granollers, Gerard Blanes, del BM La Roca, i Pau Peyra, que juga amb el Barça i és de Santa Maria de Palautordera, han estat els jugadors del Vallès Oriental que s’han penjat la medalla d’or. 

El segon combinat català que ha guanyat el campionat ha estat l’infantil femení, que ha revalidat el títol. Les de Pol Ibañez, que van superar el País Basc a semifinals, s’han emportat el partit i l’or vencent a Castella La Manxa per un contundent 28 a 19. Fins a 7 jugadores del Vallès Oriental s’han penjat la medalla d’or: Mireia Pascual, Ester Somaza i Emma Serna del BM La Roca, Zarzuela i A.Garrido del BM Granollers, Laura Roca de l’Handbol Palautordera, Danae Sánchez de l’AE Handbol Les Franqueses i Maria Serra, de l’Handbol Vilamajor.

La Selecció Catalana infantil masculina ha estat la tercera que ha aixecat el Campionat d’Espanya i ho ha fet vencent a la final a Andalusia en una gran segona part (24-16). Els 7 jugadors del Vallès Oriental que han guanyat l’estatal han estat Bernat Povill, Ferran López, Jordi Sala i Víctor Romero, del BM Granollers, i Ferran Castillo, Pablo Guijarro i Adrià Ardite del BM La Roca. 

Una de les altres seleccions que ha revalidat el títol ha estat la cadet femenina que ha guanyat en una final molt disputada al combinat de Madrid (35-30). Marina Nevado, Aina Gomez, Julia Clascà, Berta Grau, del BM La Roca, i Euri Ruano i Júlia Illa, del BM Granollers, han estat les jugadores del Vallès Oriental que han aconseguit la medalla d’or juntament amb els tècnics Samuel Sánchez i Oriol Garcia, també de la comarca.

El cinquè or del matí ha estat per la Selecció Catalana cadet masculina que ha protagonitzat la remuntada del dia i, després de ser capaç d’aixecar vuit gols en contra, s’ha imposat a Castella i Lleó per 37 a 34. Els jugadors del Vallès Oriental que s’han penjat la medalla d’or han estat Lluís Permanyer, Marc Ferré, Jan Rof, Jan Gurri i Ignasi Ruiz, del BM Granollers, Oriol Zarzuela i Albert Camprubí del Barça i Iker Zudaire del BM La Roca. 

En la darrera final del matí, la Selecció Catalana juvenil femenina dirigida per Pedro Pérez ha caigut per 34 a 17 davant el combinat de Madrid, botxí de les catalanes l’any passat. Les de Pedro Pérez han pagat car el desgast físic ocasionat per la pròrroga de les semifinals davant Navarra i tres baixes molt rellevants que va patir l’equip abans de viatjar a Galícia. Dos factors que afegits al gran nivell de la selecció madrilenya han ocasionat que les catalanes acabessin perdent per golejada. Maria Muñoz, Anna Sánchez, Irene Montero, Marta Mera, Martina Capdevila, Ona Vila, Maria Utrera i Júlia Gavañach, del BM Granollers, i Agnès Felip i Maria Monllor, del BM La Roca, han estat les jugadores del Vallès Oriental que han assolit la medalla de plata.

Un èxit majúscul de les Seleccions Catalanes que continuen posicionant l’handbol formatiu català com el millor de l’estat espanyol. Un cop disputades les finals, els sis combinats s’han reunit per cantar junts els Segadors i celebrar una gesta històrica.

Opina

Please enter your comment!
Please enter your name here