Els combinats catalans infantil, cadet i juvenil, tant masculins com femenins, amb un total de 43 jugadors vallesans a les seves files, han aconseguit quatre medalles d’or, una de plata i una de bronze


La Selecció Catalana ha estat la gran triomfadora del Campionat d’Espanya d’handbol infantil, cadet i juvenil, tant masculí com femení, que s’ha celebrat aquesta darrera setmana a Blanes i rodalies. Els sis combinats catalans han pujat al podi amb un balanç de 4 medalles d’or (juvenil masculí, cadet masculí, infantil femení i cadet femení), una de plata (juvenil femení) i una de bronze (infantil masculí). Un gran èxit de l’handbol català, en el 75è aniversari de la Federació Catalana, en el qual hi han participat una quarantena de jugadors vallesans. Els més destacats han estat Pau Navarro, del BM Granollers, que ha estat elegit MVP de la final juvenil masculina; Nil Guiteras, també del BM Granollers, que ha estat elegit com a millor jugador del torneig cadet masculí; Aina Fernández, també del club granollerí, que ha estat una peça clau del combinat juvenil femení i Aina Gómez, del BM La Roca, que ha estat elegida MVP de la final infantil femenina.

El primer equip que ha aixecat la medalla d’or ha estat el conjunt amb més presència vallesana, el juvenil masculí, que ha guanyat el combinat gallec per 32-18. Dani Navarro, Enric González, Guillem Rivera, Ian Tarrafeta, Adrià Garcia, Mario Rivas, Pau Navarro, Raúl Estrada (BM Granollers) i Roger Manzano (FC Barcelona), han estat els vallesans que han aixecat el Campionat d’Espanya amb Catalunya. A més, Pau Navarro ha estat designat MVP de la final.

La primera medalla del matí ha estat pel combinat català infantil masculí que ha guanyat a Castella i Lleó al 3er i 4art lloc per 32-26 i ha aconseguit la medalla de bronze. Un equip en el qual també hi havia una àmplia presència de jugadors vallesans, cinc del BM Granollers (Josep Armengol, Marc Bermúdez, Miguel Campos, Albert Massa, Gerard Domingo), tres del BM la Roca (Guillem Sánchez, Éric Fernándezi  Pol Castellarnau) i dos del FC Barcelona (Xavier Martínez i Pau Lara).

La Seleccó Catalana infantil masculina celebrant el Campionat d'Espanya / VALONMANO.COM
La Selecció Catalana infantil masculina celebrant el tercer lloc al Campionat d’Espanya/ VALONMANO.COM

En categoria infantil femenina la Selecció Catalana també ha aconseguit la medalla d’or en vèncer a la final a la Selecció Valenciana per 26-21. Així, fins a 6 jugadores vallesanes s’han proclamat campiones d’Espanya: Aina Gómez (BM La Roca), Gal·la Roca i Amanda Biescas (BM Granollers), Marta Vila (Handbol Sant Esteve Palautordera), Ariadna Muñoz i Sofia Serrano (Joventut Handbol La Llagosta). A banda, la jugadora del BM La Roca, Aina Gómez, ha estat elegida MVP de la final.

Catalunya ha tornat a ser el botxí de València a la final de la categoria cadet femenina, en una final molt disputada que ha acabat guanyant el combinat català per 22-24. Les campiones d’Espanya vallesanes han estat Ona Vila, Maria Muñoz, Irene Montero i Martina Capdevila (BM Granollers), Julia Clascà (BM La Roca) i Berta Fernández (Handbol Vilamajor).

En categoria cadet masculina Catalunya ha aconseguit la medalla d’or al guanyar al combinat valencià per 35-27. El jugador del BM Granollers, Nil Guiteras, ha estat designat el millor jugador de la categoria. A banda, s’han proclamat campions d’Espanya 8 jugadors vallesans més: Victor de Sande, Sergi Navarro, Aleix Estirado, Roger Gorchs, Alex Navarro, Marc Ferré (BM Granollers), Sergi Pérez (BM La Roca) i Pau Peyra (FC Barcelona).

Nil Guiteras (BM Granollers) ha estat elegit millor jugador del campionat cadet / VALONMANO.COM
Nil Guiteras (BM Granollers) ha estat elegit millor jugador del campionat cadet / VALONMANO.COM

L’única selecció catalana que ha perdut la final ha estat el combinat juvenil femení. Les catalanes han anat tot el partit a remolc davant un combinat madrileny molt potent que, liderat per Malena Valles, ha portat la iniciativa al marcador la major part de l’enfrontament. Després del 16-14 del descans, les madrilenyes han sabut gestionar l’avantatge i aixecar el Campionat d’Espanya amb el 31-27 final. Les vallesanes que han aconseguit el subcampionat estatal han estat Aina Fernández, Allisa Forne, Marta Mera i Maria Murillo (BM Granollers), i Ivet Rodríguez (BM La Roca). Destacar el campionat que ha realitzat l’exjugadora del BM La Roca i actualment a les files del BM Granollers, Aina Fernández, que ha estat una peça clau del combinat català.

El moment més emotiu ha estat quan el president de la Federació Espanyola d’Handbol, Paco Blázquez, ha fet un petit homenatge a Emma Garcia, jugadora de l’Amposta que va perdre la vida el passat 23 de desembre. Les més de 2.000 persones que omplien el pavelló de Blanes li han dedicat un emotiu aplaudiment.

El portal especialitzat en handbol Valonmano.com ha realitzat un ampli i excel·lent seguiment de tot el Campionat d’Espanya oferint tots els partits

Opina

Please enter your comment!
Please enter your name here