FOTO: Emma Montané

L’equip granollerí va acabar la primera volta en zona de descens i només havent sumat 13 punts, però el canvi d’entrenador i diverses incorporacions a principis de gener van donar un nou aire al conjunt que ha completat una bona segona volta i ha acabat fora del descens directe. L’ascens de l’Espanyol B a Segona Divisió B assolit ahir va permetre al club vallesà segellar definitivament la permanència


L’Esport Club Granollers competirà per quarta temporada consecutiva a Tercera Divisió. Una fita molt meritòria tenint en compte que l’equip va finalitzar la primera volta en zona de descens i amb només 13 punts. Després d’haver acabat 8è la campanya anterior, Albert Càmara va seguir dirigint l’equip vallesà en la present temporada però el 3 de desembre, després de caure 0-3 davant l’UE Figueres, i encadenar 11 derrotes en 13 partits, va decidir presentar la seva dimissió. Només un dia després, el club de la capital vallesana presentava el nou entrenador, José Solivelles, per mirar de revertir la situació.

Solivelles, revulsiu per assolir la permanència

El tècnic va incorporar nous jugadors a l’equip que, després d’un període d’adaptació, va començar a funcionar. Tanmateix, la victòria va tardar quatre jornades en arribar (2-1 davant l’Ascó, jornada 23) i només dues jornades després va sortir golejat del camp del Sant Andreu (4-0) i va tornar a entrar en descens. Una golejada, però, que marcaria un punt d’inflexió, i és que a partir d’aquell moment l’equip va fer un canvi espectacular i va sumar 6 victòries i 2 empats les darreres 13 jornades de lliga, fet que li va valdre per aconseguir evitar el descens directe. “Els jugadors des d’un bon principi van creure molt en la nostra manera de treballar, som molt exigents de dilluns a divendres, però van ser molt positius amb això, es van adaptar i han anat treballant a totes, i a partir d’aquí si un treballa molt i, a part, creu en el que fa, les coses funcionen. Crec que l’enhorabona és per ells perquè si hem aconseguit assolir la permanència, és gràcies al seu gran treball i esforç”, assegura Solivelles.

Tot i acabar la temporada fora de la zona de descens, 17è amb 38 punts, l’EC Granollers ha hagut d’esperar dues setmanes per segellar definitivament la permanència a causa dels descensos compensats de Segona Divisió B. L’ascens d’ahir de l’Espanyol B a Segona B després de superar la SD Compostela, a la primera ronda d’ascens, va donar la tranquil·litat al club del carrer Girona de saber que la propera temporada el primer equip competirà a Tercera Divisió per quarta campanya consecutiva. “El balanç d’aquests sis mesos és molt positiu. Al gener teníem una situació molt complicada perquè 13 punts eren molt pocs en una volta i hem sigut capaços de fer-ne 25, que és quasi el doble. Crec que acabar amb 38 punts té molt mèrit i més en la forma que ho hem fet, completant bons partits; s’ha vist una manera de jugar i treballar, hem acabat sent sòlids i encaixant pocs gols”, destaca Solivelles.

Nama Sports, nova gestora del club

El 20 d’abril l’EC Granollers va anunciar que l’empresa Nama Sports, especialitzada en gestió esportiva, seria l’encarregada de gestionar i dotar d’estructura professional l’entitat els propers 4 anys. Així, des de l’1 de juny, la nova gestora de l’entitat vallesana encapçalada per Nacho Guerrero, director general de Nama Sports, i Carlos Arean, nou director general de l’EC Granollers, ja treballa per construir des de zero un projecte tan il·lusionant com ambiciós. L’objectiu d’aquest nou model de gestió és dotar de professionalització l’entitat en tots els àmbits, des del primer equip a l’últim equip de futbol base, passant per l’àrea econòmica, social i comunicativa. A través d’aquesta gestió integral, el club granollerí vol aconseguir crear un projecte de ciutat, ser un club obert cap a tot el teixit social i tornar a recuperar l’essència de club referent a la comarca. Un projecte que es basa en la gestió professionalitzada i que posa especial èmfasi en la formació.

El primer pas de la nova gestora de l’EC Granollers ha estat renovar José Solivelles com a tècnic del primer equip. Nama Sports ha valorat molt la feina de l’equip tècnic de Solivelles i confia plenament en la seva professionalitat perquè siguin els encarregats de dirigir el projecte del primer equip 2018/2019. Així mateix, també posaran especial èmfasi en la formació amb l’objectiu que el club de la capital vallesana torni a tenir un gran nombre d’equips en les màximes divisions del futbol formatiu per poder nodrir en un futur la primera plantilla.

Opina

Please enter your comment!
Please enter your name here